Milieudefensie en Miss Piggy’s brengen modderbad naar Den Haag

0
554

Milieudefensie en zes Mis Piggy’s maken op donderdag 1 december 2011 Het Plein in Den Haag, voor de Tweede Kamer, van 13:30 tot 13:45 uur een modderbad. Die dag vergadert de Tweede Kamer over de toekomstvisie op de veehouderij die staatssecretaris Bleker vorige week presenteerde. Alhoewel de maatschappelijke onrust over megastallen de aanleiding was voor het komen met een kabinetsvisie, onderneemt Bleker niets tegen schaalvergroting in de veehouderij. Milieudefensie pleit voor een landelijk verbod op megastallen.

Megastallen zijn schadelijk voor mens, dier en milieu. De schaalvergroting in de veehouderij staat haaks op dierenwelzijn, omdat vrije uitloop in megastallen niet goed te realiseren is. Om de Kamer te laten zien dat het ook anders kan, nemen de Miss Piggy’s een modderbad op Het Plein. Milieudefensie roept de Kamerleden op om een verbod op megastallen te realiseren.

De actie sluit een tour door meerdere provincies af, waarin Milieudefensie tekeningen van boerderijdieren verzamelde voor een advertentie in landelijk dagbladen. Die advertentie verschijnt ook op donderdag in twee landelijke dagbladen en zal overhandigd worden aan de Kamerleden om te laten zien dat er er veel weerstand is tegen megastallen. Vervolgens krijgen de Kamerleden 1 minuut het woord.