MijnZorgPagina.nl, het internetportaal voor chronische patiënten

Diabetesvereniging Nederland (DVN) en Zorgverzekeraar VGZ hebben 16 augustus 2011 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Doel van de samenwerking is het doorontwikkelen en uitbreiden van het patiëntenportaal MijnZorgpagina.nl. Met de portal kunnen mensen met diabetes hun aandoening beter managen.


Jeanette Horlings-Koetje, directeur Zorginkoop Zorgverzekeraar VGZ en Maarten Ploeg, directeur van Diabetesvereniging Nederland ondertekenen het contract.

In maart van dit jaar lanceerden Diabetesvereniging Nederland en de Hart&Vaatgroep het nieuwe patiëntenportaal. Op het portaal vinden patiënten informatie die zij nodig hebben voor het zelfmanagement van hun chronische aandoening(en). Later zullen ook andere chronische aandoeningen aan het portaal worden toegevoegd.

Samen voor betere zorg
VGZ hoopt met deze samenwerking met DVN de kwaliteit van zorg voor de diabetespatiënt te vergroten. Jeanette Horlings-Koetje, directeur Zorginkoop van Zorgverzekeraar VGZ: “Wij willen samen met patiëntenverenigingen en zorgaanbieders informatie en expertise uitwisselen om te komen tot nog betere zorg, mijnzorgpagina.nl past prima binnen dit plaatje”.

Regie bij de patiënt
Maarten Ploeg, directeur DVN, reageert verheugd: “Deze samenwerking levert een belangrijke bijdrage aan het zelfmanagement van mensen met diabetes. Des te meer partijen dit initiatief ondersteunen, des te meer gegevens er beschikbaar zijn voor degene die er het meest aan heeft: de patiënt.”

Plaats een reactie