“Mijn broer Gido en ik, de dood van een toptalent”

Zondag, 25 september 2011, om 15.00 uur vindt in het restaurant van Medisch Spectrum Twente, locatie Haaksbergerstraat 55, de boekpresentatie plaats van het (herziene) boek van Ben Weber, getiteld: ‘Mijn broer Gino en ik’.

Dit boek werd eerder in eigen beheer uitgegeven door Ben Weber. Het bleek een groot succes en was (te) snel uitverkocht. Uitgeverij IKProductions besloot het, in een volledig herziene vorm, uit te geven. Het boek is daarom vanaf 26 september ook verkrijgbaar in alle Nederlandse en Belgische boekhandels en via internet.

Samenvatting
Ben Weber (13 juli 1967) heeft deze autobiografie vlak na de dood van zijn broer Gino geschreven. Het verhaal is gebaseerd op een levenswijze die afwijkt van de normen en waarden die wij in ons leven tegenkomen. Waar ligt de grens en tot hoever kun je gaan?
Gino Weber overleed op 18 juli 2003 aan de gevolgen van het Borderlinesyndroom.

Hij was een uitzonderlijk voetbaltalent en doorliep alle nationale jeugdelftallen van Nederland en speelde voor FcTwente en Heracles. In de pubertijd veranderde zijn gedrag dusdanig dat hij niet meer ‘normaal’ kon functioneren in deze maatschappij. Steeds verder gleed hij af richting de wereld van criminaliteit, automutilatie (zelfverwonding), drank- en gokverslavingen. Jaren later bleek hij veel aspecten van het Borderlinsyndroom te hebben.

Hoe zijn omgeving en met name Gino zelf met deze problematiek omging, is op een integere manier beschreven in dit levensverhaal.

IKProductions
Schrijfster Ingeborg Kuys schreef meerdere boeken met ervaringsverhalen rondom verschillende ziektebeelden. Deze gaf zij binnen haar uitgeverij zelf uit. Met de uitgave van `Mijn broer Gino en ik` maakt zij de stap om de uitgeverij uit te breiden met medische boeken, geschreven door andere auteurs. Binnenkort volgen meer nieuwe uitgaves.

Plaats een reactie