Miele-sterilisatoren voor praktijken van specialisten en tandartsen

Vanaf mei 2010 start Miele met de levering van compacte sterilisatoren voor praktijken van specialisten en tandartsen. Met deze uitbreiding van haar assortiment levert Miele nu alle apparaten en diensten die nodig zijn voor de reiniging, desinfectie en sterilisatie van instrumenten. De Miele-sterilisator zal tijdens de vakbeurs Dental Expo op de Miele Professional stand A.403 geïntroduceerd worden.

De B-klasse-sterilisatoren PS 1201B (voor tandartsen) en PS 1202B (voor specialisten) bieden met hun gepatenteerde techniek zeer korte programma’s. Beide apparaten passen op een werkblad met een diepte van 50 cm. Dankzij de geïntegreerde installatie voor omgekeerde osmose (die het benodigde gedemineraliseerde water levert) zijn de systemen eenvoudig en snel te installeren. Bovendien garanderen de korte programma’s een efficiënte werkwijze. De zeer krachtige waterstraalpomp speelt hierbij een belangrijke rol. De pomp genereert niet alleen een zeer groot vacuüm, maar zorgt ook voor een uitstekend droogresultaat.

De sterilisatoren bieden sterilisatieprogramma’s (bij temperaturen van 121 °C en 134 °C), maar ook programma’s voor de vacuüm- en helix-test. Het meest gebruikte programma wordt met de Quick-Start-toets gestart. Vervolgens verschijnen in het overzichtelijke display gegevens over het programmaverloop en statusmeldingen. De bediening van het apparaat is eenvoudig en intuïtief. In de 20-liter-kamer passen dankzij een flexibele houder zes trays of maximaal drie containers.
Gepatenteerde stoomproductie

De sterilisatiekamer heeft een dubbele mantel. Hierin wordt de stoom geproduceerd. Dit gepatenteerde systeem zorgt voor de verhitting en levert de verzadigde stoom voor de verschillende processtappen. Voor het vacuüm zorgt de waterstraalpomp. Deze pomp is slijtagevrij en genereert een absolute druk van ca. 20 mbar. Dankzij dit unieke en betrouwbare proces worden korte opwarmtijden, een optimale temperatuurverdeling en een diep vacuüm gerealiseerd.

De Miele-sterilisatoren kenmerken zich door een servicevriendelijke constructie. Eventuele reparaties en validaties kunnen in zeer korte tijd worden uitgevoerd. Bovendien kunnen de procesgegevens worden gedocumenteerd. De gebruiker kan vervolgens de gegevens op een netwerk opslaan of op een printer uitdraaien.

3 gedachten over “Miele-sterilisatoren voor praktijken van specialisten en tandartsen”

 1. L.S.,
  kunt U mij met spoed documentatie en een prijsindicatie toesturen betreffende de sterilisator voor tandartsen ?
  Bij voorbaat dank, W. Doppen, tandarts te Sittard
  Walramstraat 32
  6131BN Sittard
  046-4516925

  Beantwoorden
 2. P(l)akkende tandheelkunde. Benoeming tot bijzonder hoogleraar Adhesieve Tandheelkunde. Met het uitspreken van de oratie Maximale benutting adhesieve tandheelkunde vraagt om intensieve scholing aanvaardde prof. dr. F.J.M. Roeters op 17 november jl. zijn benoeming tot bijzonder hoogleraar Adhesieve Tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen decennia heeft de restauratieve tandheelkunde belangrijke veranderingen doorgemaakt door de ontwikkeling van de adhesieve tandheelkunde. Toekomstig onderzoek moet zich volgens Roeters vooral richten op het vereenvoudigen van de procedures en op het toevoegen van eigenschappen aan het vulmateriaal om de tand tegen nieuwe cariës te beschermen. Om de voordelen van de adhesieve tandheelkunde op alle tandheelkundige deelgebieden maximaal te kunnen benutten is een intensieve scholing én nascholing noodzakelijk. In dat geval zal de adhesieve tandheelkunde niet alleen veel voordelen bieden voor de patiënt, maar zal die ook positief bijdragen aan de beroepsbevrediging van de tandarts.

  Beantwoorden
 3. Preventie bij kinderen en volwassenen, De moderne tandheelkunde bestaat niet alleen uit “boren” en “trekken” van tanden. De hedendaagse tandheelkunde richt zich veel meer op een ander aspect….. preventie. Met preventie wordt bedoeld het nemen van gerichte maatregelen om het ontstaan van cariës en gaatjes te voorkomen. In het bijzonder ouders hebben hierbij een dubbele taak. Aan de ene kant moeten ouders bij het dagelijkse tandenpoetsen een voorbeeld voor hun kinderen zijn en natuurlijk ook meteen de poets-ijver van hun kinderen ondersteunen en controleren. Aan de andere kant moeten ouders er voor zorgen dat hun kinderen regelmatig naar de tandarts gaan, zodat alle noodzakelijke, medische maatregelen genomen kunnen worden en er geen gaatjes ontstaan. In de praktijk worden ouders en kinderen poets-technieken en voorzorgsmaatregelen geleerd. Fluorbehandelingen, een milde reiniging en het verwijderen van tandsteen kunnen in onze praktijk gedaan worden. Maar niet alleen kinderen moeten ter preventie regelmatig naar de tandarts gaan. Ook bij volwassenen kunnen een controle en een grondige reiniging iedere 6 maanden erger voorkomen. Zo kunt u pijn, maar ook kosten en ergernis vermijden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie