Michel Rudolphie benoemd tot nieuwe directeur KWF Kankerbestrijding

Drs. M.T. (Michel) Rudolphie, MBA is benoemd tot algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding. Hij volgt hiermee dr. Ton Hanselaar op, die per 1 januari 2011 afscheid heeft genomen als directeur van KWF Kankerbestrijding. Op 1 mei zal Rudolphie starten in zijn nieuwe functie. Rudolphie is tot op heden vice-president Europa bij Nucletron BV in Veenendaal, een innovatief medisch technologisch bedrijf binnen de radiotherapie. Daarnaast is hij initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Hersentumor.nl.

Michel Rudolphie (1960) studeerde Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en haalde zijn MBA Health aan dezelfde universiteit. Hij was ondermeer werkzaam als CEO verantwoordelijk voor de pharma divisie bij Novartis in Noorwegen en als Algemeen Directeur bij Bioness Benelux. Rudolphie richtte naast zijn professionele carrière de Stichting Hersentumor.nl op, een organisatie met als doel om onafhankelijke, betrouwbare en altijd toegankelijke informatie over hersenkanker te verstrekken aan patiënten en hun naasten. Nu hij directeur van KWF Kankerbestrijding wordt, legt hij het voorzitterschap van de Stichting Hersentumor.nlneer.

Michel Rudolphie over zijn benoeming: ‘De functie van directeur van KWF Kankerbestrijding spreekt mij enorm aan juist vanwege mijn professionele en persoonlijke betrokkenheid bij kankerbestrijding. Ik heb in 2004 het initiatief tot de Stichting Hersentumor.nl genomen naar aanleiding van het overlijden van mijn vader. KWF Kankerbestrijding is een goed georganiseerde, professionele organisatie die staat voor al die mensen die met kanker geconfronteerd worden.’

KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding wil kanker zo snel mogelijk terugdringen en onder controle brengen. We zijn er voor mensen die leven met kanker en de mensen die met hen samenleven. Daarom financieren we kankeronderzoek, geven we voorlichting en ondersteunen we patiënten. Om dit mogelijk te maken werven we fondsen. Ons doel is: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. In 2010 had de organisatie 108 Euro miljoen aan inkomsten.

Plaats een reactie