Nieuwe wetenschappelijke methode bevriest en elimineert vetcellen

Plastisch chirurg Farid Kazem van Kazem Aesthetica introduceert als eerste in Nederland de nieuwe Zeltiq (TM) Procedure. Een zachte behandeling om ongewenste vetrolletjes te verwijderen, zonder injecties, zonder operatie, zonder verdoving en zonder lange herstelperiode. Zeltiq maakt gebruik van de nieuwe techniek Cryolipolyse, ontwikkeld aan de Harvard Medical School door de dermatologen dr. Dieter Manstein en dr. R. Rox Anderson. De wetenschappelijke methode Cryolipolyse lost vetcellen op door ze te bevriezen op selectieve plaatsen als buik, benen, billen en taille.

Weg met ongewenste vetrolletjes
Dr. Farid Kazem: De techniek Cryolipolyse biedt een alternatief om plaatselijke vetophopingen te verwijderen, zonder de risico’s en lange herstelperiode van invasieve behandelingen als liposuctie of een buikwandcorrectie. Klinische studies tonen aan dat cliënten de behandeling als pijnloos ervaren.

Resultaat
Iemand met een Body Mass Index (BMI) van 30 of minder ziet al na één behandeling zijn vetpercentage met gemiddeld 40% afnemen. Doordat de vetcellen geleidelijk het lichaam verlaten, is het resultaat twee tot vier maanden na een behandeling het best te zien. Dat is het moment dat de cliënt en dr. Kazem beslissen of het wenselijk is om met een tweede behandeling nog meer centimeters aan vet te verwijderen. De beste resultaten worden behaald bij mensen met een BMI onder de 30. De Zeltiq Procedure is geschikt voor vrouwen en mannen die plaatselijke vetophopingen in omvang willen verkleinen. De methode is ongeschikt om veel gewicht ineens te verliezen of voor mensen met obesitas.

Hoe werkt de Zeltiq Procedure
Tijdens de Zeltiq Procedure koelt een speciale applicator de vetcellen op specifieke plaatsen op het lichaam. De huid en omringende weefsels blijven onbeschadigd. Door deze gecontroleerde bevriezing verdwijnen vetcellen en zal de vetlaag geleidelijk verminderen. De vetcellen worden door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd, net zoals dat gebeurt met vet uit onze voeding.

Een pijnloze behandeling
De Zeltiq Procedure is pijnloos en verdoving is niet nodig. De behandeling duurt gemiddeld twee uur, afhankelijk van de te behandelen zones. Van napijn, of een herstelperiode is geen sprake. Normale activiteiten kunnen direct na de behandeling hervat worden. Soms ontstaan er blauwe plekken, maar deze verdwijnen vanzelf. Ook kan er een paar weken een gevoelsvermindering van de behandelde huid optreden.

Zeltiq en liposuctie
De Zeltiq Procedure maakt gebruik van de non invasieve techniek Cryolipolyse die alleen de vetcellen laat verdwijnen, zonder het omringende weefsel en de huid te beschadigen. Dit in tegenstelling tot liposuctie of een buikwandcorrectie. Dit zijn dan ook eigenlijk te zware ingrepen om deze plaatselijke vetophopingen aan te pakken.

Plastisch chirurg Farid Kazem
Dr. Farid Kazem heeft zich na een opleiding in algemene chirurgie en brandwonden chirurgie in het Zuiderziekenhuis te Rotterdam gespecialiseerd in plastische chirurgie in het Academisch Ziekenhuis te Groningen. Van 1992 tot 2003 was dr. Farid Kazem werkzaam als plastisch chirurg in het Academisch Ziekenhuis te Groningen en in het Westfriesgasthuis te Hoorn. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen kliniek Kazem Aesthetica in Leimuiden. Dr. Farid Kazem is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van anatomische borstimplantaten van McGhan en heeft deze in Nederland geïntroduceerd. In 2005 heeft hij de behandeling Thermage in Nederland geïntroduceerd. Als plastisch chirurg is hij lid van onder andere de NVPEC en de NVPC.

24 gedachten over “Nieuwe wetenschappelijke methode bevriest en elimineert vetcellen”

 1. Kan u mij informeren wat de kosten per behandeling zin.
  En is er op korte termijn een behandeling mogelijk.
  Bij voorbaat bedankt als ik een bericht ontvang .
  Hartelijke groeten H M de Melker

  Beantwoorden
 2. Ik zou ook willen weten wat z’n behandeling kost, en is het blijvend. Geld het ook voor borsten en vet op de rug?

  Beantwoorden
 3. hallo,

  Kunt u mij meet infortie verstrekkenkosten het bevriezen van vetcellen en de kosten van behandeling.

  m.vr.gr.

  Beantwoorden
 4. Hallo,

  Zou graag meer willen weten over de behandeling.
  b.v. Gaat de behandeling per gebied. En zo ja
  gaat dat dan maag,buik, of rolletjes op de rug.
  En wat zoiets kosten.

  grt Dory.

  Beantwoorden
 5. ik heb een buik en borsten daar waar een man het eerst vet ophoopt,wordt dit in een behandeling gedaan of en delen?
  kunnen we voor behandeling gelijk een afspraak maken of is er eerst een intake?
  en hoeveel lichaams vet gaat meestal in gewicht weg? Ik ben 6kg tezwaar en bmi is 25.ik hoor graag van u dank u wel. TM van Yperen

  Beantwoorden
 6. Hallo,

  Ook ik zou graag willen weten wat de kosten zijn.
  Sport 4 x per week.Maar weinig rol wat verdwijnt!!!!
  Met vriendelijke groet.

  Beantwoorden
 7. Het is een nieuwe methode , graag zou ik ook een behandeling voor de buik (buikvet) . Hoeveel behandelingen heb ik nodig ? enh….wat zijn de kosten hiervoor …?

  B.v.d. groetend ,

  Maria

  Beantwoorden
 8. Hallo,

  Waar kan ik deze behandeling laten uitvoeren en wat zou de prijs zijn van de buik en billen.
  Ik weeg momenteel 55,7 en ben 1m73 groot.
  Ben 47 jaar en plots 4 kg aangekomen. Ik sport en probeer minder te snoepen maar het vet blijft zitten!

  Dank alvast.

  Mvg,

  Ingrid

  Beantwoorden
 9. Veel mensen vergeten wellicht dat dit geen vraagbaak is en dat hier een artikel is geplaatst. Voor consulten kunt u beter contact opnemen met de uitvoerend specialist zélf in plaats van hier je statistieken te plaatsen.

  Beantwoorden
 10. Hallo,

  Heeft iemand ervaring met bevriezen van de vetcellen? Wat zijn de resultaten? Wie o wie kan hier antwoord op geven.

  Dank alvast.
  Mvgr.
  Sen

  Beantwoorden
 11. Hallo, mijn vraag is: ik wil buik, maar ik wou buikwandcorrectie laten doen, nu lees dat je met bevriezen kan ook laten doen .

  Beantwoorden

Plaats een reactie