Met je knuffel bij de dokter op bezoek

Zo’n 650 kleuters van lokale basisscholen komen 28, 29 en 30 september met hun teddybeer naar het Teddybear Hospital Rotterdam. In dit berenziekenhuis staan ruim honderd geneeskundestudenten van het Erasmus MC klaar om als dokter de beren te onderzoeken en beter te maken.

Gegipst pootje
De kleuters komen met hun eigen knuffel naar het Berenziekenhuis in het Gk-gebouw. Vanuit de wachtkamer worden de kleuters opgehaald door de berendokters. De knuffels worden onderzocht, er worden röntgenfoto’s gemaakt en sommige beren verlaten zelfs met een gegipst pootje het ziekenhuis.

Voordat de kleuters weer met hun knuffels naar school kunnen, staat er buiten nog een verrassing op hen te wachten, namelijk een echte Meditaxi. De medewerkers van de Meditaxi zullen, met behulp van twee levensgrote beren, hun uitrusting uitgebreid aan de kleuters demonstreren.

Angst wegnemen
Het Teddybear hospital is een van de projecten van de Rotterdamse afdeling van IFMSA-NL, een wereldwijde organisatie van geneeskundestudenten. Het Teddybear Hospital was voorgaande jaren een groot succes in Rotterdam, vandaar dat het ook dit jaar weer een grote groep kleuters de kans krijgt kennis te maken met het ziekenhuis.

De kinderen krijgen in het Berenziekenhuis een beeld van hoe het er in het ziekenhuis aan toe gaat. Op deze manier hopen de organisatoren de angst voor ziekenhuizen en dokters weg te nemen. Bovendien krijgen de geneeskundestudenten de kans om hun omgang met kinderen te trainen.

Routebeschrijving
Routebeschrijving naar het Gk-gebouw Erasmus MC:
Vanaf metrostation Dijkzigt: bovenaan het metrostation gaat u rechtsaf om het metrostation heen. U bevindt zich nu op het Burgemeester s’Jacobplein. U loopt in de richting van het gebouw Erasmus MC Rochussenstraat. Loop langs de ingang van dit gebouw, door de poort naar het achterliggende parkeerterrein. Steek het terrein over naar de ingang van het Gk-gebouw. Binnen gaat u linksaf richting het trappenhuis. Het Teddybear Hospital bevindt zich op de eerste verdieping.

Plaats een reactie