Merck Serono beloont innovatief MS-rearch

Tijdens de internationale multiple sclerose conferentie in Boston (MSBOSTON2014) heeft Merck Serono voor de tweede keer haar GMSI Awards uitgereikt. Vijf innovatieve multiple sclerose onderzoeksprojecten hebben samen een bedrag van 1 miljoen euro ontvangen.

GMSI Award
Met de Grant for Multiple Sclerose Innovation Award ( GMSI Award ) wil Merck Serono een bijdrage leveren aan het vergroten van de kennis over multiple sclerose, zodat patiënten optimaal kunnen profiteren van vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek.

Multiple Sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. In de beschermende laag rondom zenuwbanen (myeline) ontstaan ontstekingen en littekens, waardoor sommige zenuwen minder goed of niet meer functioneren. De oorzaak van MS is nog onbekend. De ziekte is niet besmettelijk. MS komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Meestal begint MS tussen het twintigste en veertigste levensjaar jaar.

De GMSI Award is opengesteld voor wetenschappers met veelbelovende onderzoeksresultaten. Bij de eerste uitreiking in 2013 waren er 109 deelnemende academici. Dit jaar hebben ruim 200 wetenschappers ingeschreven uit 34 landen.

Alle onderzoeken zijn beoordeeld door een wetenschappelijk comité bestaande uit neurowetenschappers en MS-experts. Na een grondige selectieprocedure zijn 5 projecten geselecteerd die financieel ondersteund gaan worden.

Winnaars GMSI Awards 2014

Winnaars GMSI Award 2014
Op de bovenstaande foto ziet u de winnaars, van links naar rechts, tijdens de feestelijke uitreiking op het speciaal daarvoor georganiseerde symposium in Boston. Naast de winnaars staan Steven Hildemann CMO Merck Serono en emeritus hoogleraar David Bates die de gelukkige winnaars hun GMSI Award uitreikten.

  • María Dormercq en Carlos Matute, Universidad del País Vasco (Spanje)
  • Margarita Doninguez-Villar, Yale School of Medicine (VS)
  • Bruno Stankoff, UMPC Sorbonne (Frankrijk)
  • Robert Axtell, Oklahoma Medical Research Foundation (VS)
  • Su Metcalf, University of Cambridge (Engeland)

Merck Serono
Steven Hildemann GMSI Awards 2014Steven Hildemann CMO Merck Serono

“Bij Merck Serono zijn wij er van overtuigd dat het bevorderen van medisch onderzoek naar betere zorg voor patiënten die lijden aan multiple sclerose een zeer waardige opdracht is en daarom onze steun verdient,” aldus Steven Hildemann.“De winnaars van de tweede GMSI Award zullen helpen met het verder ontwikkelen van hoogwaardige oplossingen voor mensen die leven met multiple sclerose.”

Grant for Multiple Sclerosis Innovation

GMSI Award 2015
Door het grote succes van de eerste twee edities heeft Merck Sorono ook een derde GMSI aangekondigd. Wetenschappers die willen deelnemen kunnen zich aanmelden tot 16 maart 2015.

Meer informatie over multipel sclerose
Stichting MS Research
MS Vereniging Nederland
Nationaal MS Fonds
MSweb

Plaats een reactie