Menzis start Nationale Enqu(ee)te ‘Werken in de Zorg’

Vanaf vandaag start zorgverzekeraar Menzis de Nationale Enqu(ee)te ‘Werken in de Zorg’. Een enqu(ee)te speciaal voor mensen die werken in onder andere ziekenhuizen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, huisartsenzorg en fysiotherapie. Menzis wil met de enqu(ee)te te weten komen wat de ervaringen van zorgverleners zijn en hoe zij aankijken tegen de ontwikkelingen in de zorg.

Wat maakt hun werk leuk en aantrekkelijk? Welke problemen komen zorgverleners tegen?
Er wordt veel gediscussieerd over de kwaliteit en betaalbaarheid van de Zorg. Menzis wil graag weten hoe de mensen die in de Zorg werken naar hun werk en de ontwikkelingen in de Zorg kijken. Van werkdruk en veiligheid tot de kwaliteit van de zorgverlening, de Nationale Enqu(ee)te ‘Werken in de Zorg’ stelt alle zorgverleners in staat hun menig te geven over relevante onderwerpen. Iedereen die werkt in de zorg kan gedurende de maand april deze enqu(ee)te invullen.

Samen zorgen voor verbetering
In mei publiceert Menzis de resultaten van het onderzoek. Aan de hand van die resultaten gaat de zorgverzekeraar een actieve bijdrage proberen te leveren aan het oplossen van de problemen. Niet alleen worden eigen producten en diensten verbeterd, samen met andere organisaties gaat Menzis proberen het werken in de zorg leuker en aantrekkelijker te maken.

Goede zorg voor iedereen
Als alle zorgverleners in Nederland hun werkzaamheden goed kunnen uitoefenen, kan Menzis actief een bijdrage leveren aan kwalitatief goede en betaalbare zorg voor iedereen die dat nodig heeft. Werk u in de zorg en wilt u uw stem laten horen? Help mee op www.menzis.nl/werkenindezorg.

Plaats een reactie