Menzis feliciteert prijswinnaar Stichting Logeerhuis Twente met Nationale Mantelzorgprijs

Vandaag ontvangt de Stichting Logeerhuis Twente de Nationale Mantelzorgprijs uit handen van staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS. Menzis feliciteert de Stichting van harte met de eerste prijs. “Zeer verdiend!”, aldus bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van Menzis.

Namens de Stichting nam Marcel Garritsen, directeur Stichting Informele Zorg Twente, de prijs in Den Haag in ontvangst. Logeerhuis Twente is een netwerk van professionals (MEE Twente, St. Informele Zorg Twente, Steunpunten Mantelzorg) en informele zorg, en heeft in Zenderen een logeerhuis gerealiseerd voor mantelzorgers én verzorgden. Hoofddoel is het voorkomen van overbelasting bij mantelzorgers en verlichten van de zorgtaak, d.m.v. een geheel verzorgd verblijf, inclusief workshops en begeleiding.

Het logeerhuis is een van de arrangementen die zorgverzekeraar Menzis per 1 januari aanstaande vergoedt in de aanvullende verzekeringen ExtraVerzorgd2, 3 en 4. De mantelzorger kan dan enkele dagen op adem komen, terwijl profesionals de zorg voor de naaste overnemen.

Menzis, 24 juni jongstleden door de staatssecretaris benoemd tot Ambassadeur voor Mantelzorg, wil mantelzorgers hiermee helpen in balans te blijven. Veel hangt immers van hen af, zij staan dagelijks klaar voor een naaste ontlasten zo de reguliere zorg in Nederland. Menzis zet tevens zijn Zorgmakelaar in om mensen wegwijs te maken in de mantelzorg. Bovendien gaat de zorgverzekeraar in 2010 voor het behalen van het certificaat van Mantelzorgvriendelijk Werkgever.

Plaats een reactie