Menzis en Enschede brengen kinderen in beweging via Jeugdsportfonds

Menzis sponsort het Jeugdsportfonds Enschede met 25.000 euro, waardoor dit jaar 100 kinderen, die in gezinnen leven met een laag inkomen, kunnen gaan sporten. Het Jeugdsportfonds Enschede gaat 11 april 2011 officieel van start.

De gemeente Enschede geeft ook een financiële ondersteuning aan het Jeugdsportfonds Enschede van 30.000 euro, omdat de gemeente wil voorkomen dat kinderen van minder draagkrachtige ouders niet kunnen sporten.

Menzis en de Gemeente Enschede vinden het belangrijk dat mensen meer bewegen en hebben daarbij speciale aandacht voor de jeugd. Sport is een ideaal middel om kinderen meer te laten bewegen. Helaas is sport geen automatisme en is er in veel gezinnen geen geld om de contributie voor een sportclub te betalen. Het Jeugdsportfonds zamelt geld in om die kinderen de kans te bieden een sport te beoefenen.
Jan van Halst, van FC Twente heeft zich als ambassadeur aan het Jeugdsportfonds Enschede verbonden.

Roger van Boxtel voorzitter Raad van Bestuur Menzis:
“Menzis vindt het belangrijk dat mensen meer bewegen. Speciale aandacht hebben we hierbij voor de jeugd, de jeugd heeft immers de toekomst. Het Jeugdsportfonds brengt dus, net als Menzis, kinderen in beweging. Vandaar dat wij de gedachte van het Jeugdsportfonds, ‘alle kinderen moeten kunnen sporten’, van harte ondersteunen.”

Myra Koomen, wethouder Werk& Inkomen en arbeidsmarktbeleid:
“Sporten is belangrijk en zeker voor de jeugd. Want het komt steeds vaker voor dat kinderen te weinig bewegen en daardoor meer lichamelijke en geestelijke problemen tegenkomen. Helaas is sporten niet voor alle kinderen weggelegd. Als mede initiator bij de oprichting van het Jeugdsportfonds Enschede creëren wij nu sportkansen voor kansarme kinderen. Kinderen tot 18 jaar die in gezinnen leven met een smalle beurs kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning. En daar ben ik erg blij mee”

Jan van Halst, directeur FC Twente:
“Jarenlang heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Het gevoel van bewegen op een sportveld heeft mijn leven absoluut verrijkt. Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind minimaal de mogelijkheid geboden moet worden om te kunnen sporten. Dat is de reden dat ik me voor dit geweldige fonds wil inzetten.”

Plaats een reactie