Mentaalvitaal.nl – Hoe fit ben jij in je hoofd?

Meet je mentale fitheid en ontvang tips en trucs om lekkerder in je hoofd te zitten. Vanaf woensdag 10 oktober 2012, de landelijke dag van de Psychische Gezondheid, is dat mogelijk. Dan wordt de nieuwe mentale fitheidstest op www.mentaalvitaal.nl gelanceerd. Op verschillende plaatsen in het land is op deze dag extra aandacht voor mentale fitheid en hoe je deze kunt verbeteren.

Waarom is het onderhouden van je mentale conditie belangrijk?
Mensen vinden het heel gewoon om te sporten voor hun lichamelijke conditie. Maar vaak vergeten ze de verzorging van hun geest, terwijl die net zo belangrijk is. Als je namelijk lekker in je hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas. Op mentaalvitaal.nl vindt je allerlei informatie, tips en oefeningen om mentaal ‘in shape’ te blijven.

Hans van Breukelen en mentale fitheid
Op de landelijke dag Psychische Gezondheid worden op diverse plaatsen in het land activiteiten georganiseerd rondom mentale fitheid. Bijvoorbeeld in Dordrecht, waar oud-voetbalinternational Hans van Breukelen op uitnodiging van de GGD Zuid Holland Zuid en mentaalvitaal.nl een lezing geeft over het thema. Van Breukelen heeft het belang van aandacht voor mentale fitheid in zijn sportcarrière en zijn privéleven ervaren. Hij gaat in de lezing in op zijn ervaringen als topsporter, maar geeft ook een inkijkje hoe Marco van Basten of Ruud Gullit omgingen met wedstrijdspanning. Daarnaast verwerkt hij het overlijden van zijn vrouw, die in 2009 op 51-jarige leeftijd overleed aan kanker, in hoe hij omgaat met verdriet en tegenslagen. Via mentaalvitaal.nl kunnen mensen zich gratis aanmelden voor deze lezing.

Activiteiten en bijeenkomsten
In de Veluwe wordt ingegaan op het belang van een goede nachtrust voor mentale fitheid. Goed slapen is een belangrijke voorwaarde om je lichamelijk en mentaal fit te voelen. In de regio Noord Veluwe organiseert het Project Depressiepreventie Noord-Veluwe op en rond 10 oktober diverse bijeenkomsten onder de titel ‘Beter slapen, doe je zelf’.

Het Fonds Psychische Gezondheid organiseert een aantal lezingen met BN’ers. De bekende Nederlanders delen openhartig hun persoonlijke ervaringen met het thema ‘Dipje of depri? Weet jíj wat je moet doen?’ met het publiek. Op 10 oktober staat een lezing van presentator Mark de Hond in Haarlem gepland, op 10 november gevolgd door Fabiënne de Vries en Lenette van Dongen in Haarlem.

Plaats een reactie