Mentaal kapitaal versterkt je mentale veerkracht

Er is iets mis. Al jaren zien we dat het aantal psychische problemen toeneemt. Steeds meer mensen rapporteren ernstige stressgerelateerde klachten. Het lijkt wel alsof ons brein niet langer mee kan met de moderne tijd.

Veerkracht
Neuropsychologe Elke Geraerts heeft internationale faam als burn-outexpert. Ze schreef het boek Mentaal Kapitaal waarin ze aantoont dat we zelf de oplossing in handen hebben. Je kunt namelijk met de juiste interventies en training je eigen mentaal kapitaal vergroten en zo je brein veerkrachtiger maken.

Burn-out
De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentale problemen.

Mentaal Kapitaal Elke Geraerts“Tijdens lezingen zeg ik vaak: stel dat je je brein zou kunnen trainen zoals je je spieren traint tijdens fitness. En dan zie ik mensen knikken: ja, dat zou wel geweldig zijn. Wel, dat kan: je kunt je brein versterken en zo jezelf beschermen tegen stress en burn-out,” aldus Elke Geraerts.

Mentaal Kapitaal
In dit grensverleggende boek toont neuropsychologe Elke Geraerts aan de hand van nieuwe inzichten uit recent wetenschappelijk onderzoek wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht. Ze laat zien hoe we ons brein veerkrachtiger kunnen maken en we zo ons mentaal kapitaal en dat van medewerkers kunnen vergroten. Het resultaat is een absolute mustread voor iedereen die zijn brein wil voorbereiden op de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Elke Geraerts
Elke Geraerts is doctor in de psychologie, gespecialiseerd in de neuropsychologie met een focus op burn-outpreventie. Ze bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam.

Slimste vrouw van Nederland
Vrouwenblad Viva riep haar in 2011 uit tot de slimste vrouw van Nederland. Ze maakt deel uit van het netwerk van het World Economic Forum en is partner bij Better Minds at Work, dat bedrijven helpt om de mentale weerbaarheid en bevlogenheid van hun werknemers te verhogen.

Boek kopen: Mentaal Kapitaal

Bekijk op bol.com

Plaats een reactie