Menstruatieklachten verleden tijd

0
2688

Steeds meer vrouwen met ernstige menstruatieklachten weten de weg naar Ziekenhuis Gelderse Vallei te vinden. Zij komen voor de NovaSure behandeling. De methode vermindert of stopt zelfs de maandelijkse bloedingen. NovaSure wordt sinds 2009 toegepast in het ziekenhuis van Ede en er zijn reeds 450 vrouwen tot tevredenheid mee behandeld.

De gynaecologen zijn trots op dit resultaat: ‘Vooral de tijd om te herstellen van de ingreep is beduidend korter dan bij andere methoden,’zegt gynaecoloog Paul van de Weg.

Behandeling
Behandeling met NovaSure bestaat uit een snelle, eenvoudige, eenmalige verwijdering van het baarmoederslijmvlies. Bij deze procedure wordt door middel van elektrische energie het slijmvlies van de baarmoeder verwijderd om zo de menstruatiebloedingen beter onder controle te krijgen. De eenmalige behandeling duurt gemiddeld 90 seconden en vindt plaats onder een kortdurende narcose.

Geen bijwerkingen
De behandeling is geschikt voor vrouwen in de premenopauze die geen kinderwens meer hebben. Dan is verwijdering van het baarmoederslijmvlies bij bepaalde klachten het overwegen waard. Bij NovaSure worden de bijwerkingen van bijvoorbeeld een hormoonbehandeling of de risico’s van een baarmoederverwijdering vermeden. Gynaecoloog Paul van de Weg: ‘Door de korte hersteltijd kunnen vrouwen weer snel functioneren zoals zij gewend zijn. De meeste vrouwen ervaren geen pijn na de ingreep en kunnen binnen 2 dagen hun werk en dagelijkse activiteiten hervatten.’

Energie
Mevrouw Post is een van de vele vrouwen die kampte met een heftige menstruatie. Zij heeft zich in Ziekenhuis Gelderse Vallei door Gynaecoloog Paul van de Weg laten behandelen met NovaSure. Zij is opgeknapt, voelt zich sterker en heeft haar sportieve hobby’s weer opgepakt. Mw. Post: ‘Ik heb veel meer energie en mijn zelfvertrouwen is enorm toegenomen. Ik kan vrouwen die overmatig menstrueren en/of veel pijn hebben echt de NovaSure behandeling aanraden!’