Mensen met een verstandelijke beperking dagen de politiek uit

Tijdens het jubileumcongres ‘Gewoon Meedoen!’ organiseert de LFB samen met MEE Nederland en Platform VG een politiek debat. Politici van CDA, D66, Groen Links, ChristenUnie, SP en SGP gaan onder leiding van Gijs Wanders in gesprek met mensen met een verstandelijke beperking. Het congres en het debat vinden plaats in het Event Centre Aalsmeer. Het debat start om 15.15 uur.

De LFB is de belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking. De vereniging viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan.

Sinds de oprichting heeft de LFB veel bereikt: de organisatie staat inmiddels stevig op de kaart bij de politiek en mensen met een verstandelijke beperking komen steeds beter voor zichzelf op. Toch is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat mensen met een verstandelijke beperking ‘gewoon kunnen meedoen’. De LFB, MEE en Platform VG vinden het jubileum een mooi moment om de politiek uit te dagen om het gesprek hierover met ervaringsdeskundigen zèlf aan te gaan. Aansluitend aan het debat overhandigt de LFB een manifest aan de politici. Hierin staan de belangrijkste punten voor mensen met een beperking om mee te kunnen doen in de samenleving.

Het jubileumcongres wordt door ongeveer 300 mensen met een verstandelijke beperking bezocht en biedt een gevarieerd programma. Gedurende de dag komen steeds vier thema’s aan bod: sociaal netwerk en relaties, werk en inkomen, rechtsbescherming en informatievoorziening. Zo wordt een lespakket over deze thema’s gepresenteerd en zijn er leuke workshops te volgen. Het congres begint om 10.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

Plaats een reactie