“Mensen met diabetes mogen toch geen suiker?”

Diabetes wordt in de volksmond nog wel eens ‘suikerziekte’ genoemd. Het hardnekkige misverstand dat mensen met diabetes geen suiker mogen eten, wordt hiermee gevoed.

Videodagboek Lotte – Diabetes & Taarten bakken

Niets is minder waar. Dat laat ‘Young Voice’ Lotte zien. Je kunt zelfs patissier worden als je diabetes hebt.

Lotte heeft diabetes type 1 en is als sinds ze een klein meisje was dol op koken en bakken. Haar droom om een basiscursus patisserie van meesterpatissier Robert van Beckhoven te volgen is uitgekomen. Patisserie en diabetes hoeven elkaar zeker niet uit te sluiten.

In haar videodagboek laat ‘Young Voice’ Lotte zien dat suiker en diabetes prima samen gaan. Na het kijken van haar video kunnen geïnteresseerden zelf aan de slag met het recept dat Lotte speciaal voor de kijkers heeft gemaakt.

Het diabetesjongerenpanel Young Voices geeft jongeren een stem om de wereld te vertellen hoe hun leven met diabetes eruit ziet. De panelleden richten zich op hun directe omgeving, maar zeker ook op behandelteams met onder meer (kinder)artsen en diabetesverpleegkundigen.

Op de website www.changingdiabetes.nl/youngvoices delen de jongeren hun persoonlijke ervaringen over onderwerpen die spelen in hun leven in relatie tot diabetes. Naast deze nieuwe video van Lotte zijn hier ook nog meerdere videodagboeken terug te vinden over bijvoorbeeld diabetes & motorrijden, diabetes & seksualiteit, diabetes & erfelijkheid, op kamers, angst voor late complicaties, op vakantie en vriendschap.

Changing Diabetes
Young Voices is een initiatief van Novo Nordisk en valt binnen het Changing Diabetes-programma.

Plaats een reactie