Menoproof: Gezond, fit en slank na je veertigste

Na het overweldigende succes van Menoblues (meer dan 10.000 exemplaren verkocht) komen gynaecologen Wilma Smit en Pauline Ottervanger nu met een nieuw boek: Menoproof. Een boek over gezonde voeding en een gezonde lifestyle, voor vrouwen vanaf veertig jaar.

Doel is: iedere vrouw menoproof!

Na hun vijftigste zie je bij vrouwen een toename van bepaalde aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte, botontkalking en kanker. Het is niet voor niets dat de directeur van de Hartstichting het voorwoord schreef bij dit boek. Preventie is belangrijk en een aangepaste lifestyle en voeding spelen een belangrijke rol. Een bijkomend voordeel van een dergelijke levensstijl is dat je ervan afvalt en lekker in je vel zit.

Menoproof is geen dieet dat je voedingswetten oplegt die bijna niet vol te houden zijn. Het is veel meer een vrolijk en informatief boek dat vrouwen helpt om gezond te leven. De voedingsprogramma’s zijn helemaal uitgedacht voor en aangepast aan ons dagelijkse drukke bestaan. Alles is gecontroleerd door een erkend diëtiste. Om het helemaal af te maken maakten enkele bekende topkoks een uniek recept voor dit boek, zoals Jonnie en Thérèse Boer, Margo Reuten, Anqélique Schmeinck, Jef Schuur en Caspar Bürgi.

Voor de vrouwen die willen afvallen bevat het boek het zogenaamde ‘Kies-een-kleurdieet’. Een eenvoudig en gezond dieet, waarbij je niet hoeft te puzzelen of calorieën te tellen, alleen een kleur te kiezen…

Als je de vijftig nadert, is dat niet het begin van het einde, maar de start van een nieuw, gezond begin!

Over de auteurs
Wilma Smit en Pauline Ottervanger zijn beiden werkzaam als gynaecoloog. Ze hebben jarenlange ervaring in het bijstaan en adviseren van vrouwen met overgangsproblematiek. Bovendien zijn ze zelf ook ervaringsdeskundigen! Ze schreven eerder het boek Menoblues, www.menoblues.com.

Boekgegevens:
Titel: Menoproof
Auteurs: Pauline Ottervanger en Wilma Smit
Prijs: € 22,95
ISBN: 978 90 215 7654 1
Verschijningsdatum: 16 september 2010

1 gedachte over “Menoproof: Gezond, fit en slank na je veertigste”

Plaats een reactie