Memospel helpt kinderen en verstandelijk gehandicapten omgaan met dood

Larissa van der Molen heeft woensdag 20 juni 2012 het eerste exemplaar van ‘Vergeet-niet-me-verdrietjes’ aan de voorzitter van Yarden Vereniging, Henk Tiesinga. Zij ontwikkelde dit memospel speciaal voor kinderen, mensen met een vorm van autisme of een verstandelijke beperking om hen te helpen voorbereiden op het overlijden van dierbaren. Van der Molen was met een kwartetspel eerder winnaar van de Yarden Prijs 2010. Met het prijzengeld ontwikkelde zij dit nieuwe spel.

Larissa van der Molen, oprichtster van De Troostboom: “Ik ben heel blij dat ik dit spel heb kunnen ontwikkelen met het geldbedrag dat verbonden was aan de Yarden Prijs. Vroeg of laat komen kinderen van twee tot zeven jaar, mensen met een vorm van autisme of mensen met een verstandelijke beperking in aanraking met de dood. Het voorbereiden van deze mensen op de dood is voor een volwassene of een begeleider niet altijd gemakkelijk. Ze stellen vaak praktische vragen over het hoe, wat en waarom. Mensen om hen heen vinden het vaak moeilijk om antwoord te geven op deze vragen. Met het spel kunnen ze op een speelse manier en in een veilige omgeving hierover praten.”

Over De Troostboom
De Troostboom is een praktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen die een verlies gaan of hebben meegemaakt. Verlies in de breedste zin van het woord. Binnen de praktijk wordt op basis van creatieve therapie een verlies hanteerbaar gemaakt in het dagelijkse leven van iemand. Meer informatie vind je op: www.detroostboom.nl

Plaats een reactie