Meldpunt Geweld en Sport

Bij een gewelddadig incident op of rond het sportveld kan een voetbalclub vanaf komend weekend direct contact opnemen met het Meldpunt Geweld en Sport: 0800 – 22 99 555.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft woensdag 20 maart 2013 samen met de KNVB dit meldpunt gelanceerd. Het telefoonnummer wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week bemand. Bij een gewelddadig incident op of rond het veld wordt direct contact opgenomen met de Voetbalofficier.

meldpunt-voetbal208De Voetbalofficier zorgt voor directe ondersteuning als directe actie geboden is na een gewelddadig incident. Daarbij gaat het onder meer om ondersteuning in het contact en overleg met de KNVB, bij het doen van aangifte en indien nodig bij het inschakelen van slachtofferhulp. Als er verdere behoefte is aan nazorg, kan de Voetbalofficier een zogeheten Interventieteam Voetbal samenstellen.

Elk incident is anders. Elke club is anders. Afhankelijk van de behoefte die de club heeft, kan een Interventieteam Voetbal worden samengesteld. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om een vast contactpersoon bij de politie, een expert slachtofferhulp en een jurist en/of procesbegeleider van de KNVB.

Plaats een reactie