Meimaand Fietsmaand 2011 breekt routerecord

Mei zit weer in de maand en dat betekent: fietsen tijdens Meimaand Fietsmaand! Tijdens de zesde editie van het grootste fietsevenement van Nederland kunnen fietsers kiezen uit ruim 500 routes. Een record in het bestaan van het evenement.

Cees van der Padt, manager Vestiging Nederland bij het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen: “Dankzij het enthousiasme en de inzet van lokale routemakers, VVV medewerkers en vrijwilligers bestaat de Meimaand Fietsmaand dit jaar uit een recordaantal van ruim 500 routes. De weersvoorspellingen zijn goed en we hopen dit jaar dus óók op een recordaantal deelnemers! Vorig jaar fietsten 569.000 mensen met ons mee.”

Bijzondere routes
In heel Nederland kan in de meimaand gefietst worden: van korte routes voor als de (klein) kinderen meegaan, stevige toertochten voor de doorgewinterde fietser en veel bijzondere ritten langs bezienswaardigheden. Speciaal voor Meimaand Fietsmaand bieden de tochten net dat beetje extra: een stukje door een natuurgebied of een bezoek aan een monument dat anders gesloten is voor bezoekers, een gratis kopje koffie onderweg of een verrassende activiteit.

Heel wat routes zijn dit jaar voorzien van een culinair element. Zo leidt de Smaakroute door het Overijsselse Vechtdal langs schitterende kastelen en oude burchten gecombineerd met een aantal culinaire stops waar de streek letterlijk kan worden geproefd. Een middagvullende fietstocht vanuit het Brabantse Bradel wordt afgesloten met een high tea. Of ga ‘ toeren met de boeren’ door het Groninger landschap. Het is een kleine greep uit de honderden tochten die Meimaand Fietsmaand in petto heeft.

Snel de ideale route vinden
De Meimaand Fietsmaand routezoeker helpt fietsers om in de ruim 500 routes het fietsuitje te vinden dat bij hen past. In de zoekmachine wordt de gewenste datum, regio en lengte van de fietstocht ingevoerd. Met een druk op de knop krijgt de fietser dan een lijst met de leukste fietstips. Of kan worden gekozen voor één van de routes die door andere fietsers zijn aangeraden. De routezoeker is te vinden op www.lekkerweg.nl/fietsmaand.

Samenwerking
Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Stichting Landelijk Fietsplatform. Samen met VVV’s, de Nederlandse Toer Fiets Unie en vrijwilligers door heel Nederland zorgen zij voor honderden bijzondere fietsroutes.

Plaats een reactie