Mega-apotheek in Gorinchem

Het Erasmus MC laat in Gorinchem een uitzonderlijk grote productieapotheek bouwen. UMC St Radboud gaat mogelijk deelnemen. Ook andere ziekenhuizen zijn welkom. De eerste paal voor de 4.000 m2 grote bereidingsapotheek gaat dinsdag 8 mei 2012 de grond in. De gekozen locatie in Gorinchem ligt tussen Rotterdam en Nijmegen, aan de snelweg A15.

Voordelen van de mega-apotheek zijn gedeelde kosten door samenwerking, moderne productiefaciliteiten, versterking van expertise en meer slagkracht. Als de apotheek gereed is, is het Erasmus MC beter voorbereid op het maken van toekomstige medicatie.

Bijzonder
Bijzonder aan het ontwerp is dat in de bereidingsruimten reparaties kunnen worden uitgevoerd zonder daar binnen te gaan, bijvoorbeeld aan de verlichting, luchtverversing en apparatuur. Reparatie en onderhoud gebeuren vanaf een technische verdieping erboven. De productie hoeft niet te worden stilgelegd. De hygiëne is bovendien beter gegarandeerd.

Investering
De apotheek is ontworpen door EGM architecten en vergt een investering van ruim € 20 miljoen. Het gebouw is over anderhalf jaar gereed.

Werkgelegenheid
Op den duur zal de mega-apotheek aan minstens honderd mensen werk bieden, inclusief apothekers, technici, baliepersoneel, magazijnmedewerkers, beveiligers en vrachtwagenchauffeurs.

Plaats een reactie