Meerderheid werknemers wil na vakantie niet aan het werk

59% van de medewerkers ziet er tegenop om na de vakantie weer aan de slag te gaan. Een kwart (25%) van de werknemers heeft hierdoor zelfs moeite om van de vakantie genieten. Dit blijkt uit een opiniepeiling op Monsterboard.nl onder 451 bezoekers van de carrièresite.

Ruim een derde (34%) van de vakantiegangers zegt er tegenop te zien om weer aan het werk te gaan, maar geeft aan wel te kunnen genieten van de vakantie. Monstercoach Freek Jordans adviseert om de overgangen tussen vakantie en werk soepel te laten verlopen door een goede voorbereiding.

“De meeste werkstress tijdens de vakantie komt van onafgeronde zaken”, aldus Freek Jordans, carrièrecoach bij Monsterboard. “Zorg daarom altijd voor een heldere overdracht naar je collega’s toe. Dat geeft niet alleen een professionele indruk, je maakt er vooral je hoofd mee vrij voor de vakantie. Ook een goede voorbereiding op het werk na de vakantie, kan helpen je tijdens de vakantie volledig te ontspannen. Houd een deel van je eerste werkdag vrij om je mailtjes te lezen en weer in de werksfeer te komen. Dat is in de meeste gevallen genoeg om de rest van de vakantie nergens meer over na te hoeven denken.”

Werk ook vakantie
Een kwart van de respondenten zegt tijdens de vakantie geen last te hebben van werkstress. Voor hen is het geen probleem om tijdens de vakantie het werk los te laten. Voor 7% draagt het vooruitzicht om na de vakantie weer aan de slag te gaan juist bij aan het vakantieplezier. Eén op de tien werknemers (10%) zegt tijdens de vakantie af en toe door te werken.

Plaats een reactie