Meerderheid vindt zichzelf beter dan de baas

65% van de Nederlandse werknemers vindt zichzelf beter geschikt voor het werk van de baas dan de baas zelf. Meer dan een kwart (28%) zegt zelfs dat de baas compleet incapabel is voor zijn baan. Dit blijkt uit een recente poll van Monsterboard.nl onder bezoekers van de site in Nederland.

In andere landen, waar Monsterboard dezelfde poll heeft gehouden, kwamen deze resultaten ook naar voren. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze het minst over de baas te spreken, daar denkt 71% het werk van de baas zelf beter te kunnen, hiervan vindt 41% zelfs dat de capaciteiten van de baas volledig ontoereikend zijn.

“Aan het werk van de baas zitten aspecten die niet iedereen zich realiseert. Bazen moeten zich ervan bewust zijn dat ook zij gezien moeten worden als harde werkers. Hun werknemers zullen tijdens de wereldwijde recessie hard hebben gewerkt en beginnen zich nu af te vragen wanneer zij hiervoor erkenning krijgen. Deze gevoelens worden ook door de peiling bevestigd.” aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard. “Het positieve van dit onderzoek is dat het personeel duidelijk gelooft dat ze bekwaam genoeg is om meer verantwoordelijkheid te nemen. De tijd die vrijkomt zal de baas in de gelegenheid stellen het bedrijf te laten groeien, te zoeken naar nieuwe mogelijkheden of het bedrijf concurrerender te maken.”

Klein deel van ondervraagden vindt baas ‘briljant’
In Nederland vindt 37% van de ondervraagden de baas ‘oké’, maar ze vinden wel dat hij of zij het werk van de baas zelf beter zou kunnen. Wereldwijd denkt 34% daar ook zo over. 24% van de Nederlandse Monsterboard bezoekers zegt vertrouwen te hebben in de capabiliteit van de baas en het werk zelf niet beter te kunnen. Dat is iets meer dan het gemiddelde over alle landen (19%). 12% noemt de baas ‘briljant’, daarmee scoort Nederland aan de lage kant ten opzichte van de andere landen, waar 15% van de respondenten een zeer hoge pet van de baas z’n kwaliteiten opheeft. In het Verenigd Koninkrijk scoren bazen op dit punt nog lager met nog geen 11%.

Plaats een reactie