Meer zelfvertrouwen voor kinderen

Vergroot het zelfvertrouwen van kinderen met het boek ‘HAPPY KIDS’. Hoe voed je eigenlijk op en hoe vergroot je het zelfvertrouwen van kinderen? Dat zijn vragen die veel ouders stellen. Drs. Sella van de Griend bundelde haar kennis en ervaring en geeft een antwoord: het boek ‘HAPPY KIDS’. Donderdag 23 juni 2011 is het boek gepubliceerd.

Boek HAPPY KIDS
Van de Griend helpt vanuit Sella’Vie ouders aan meer ontspanning en plezier in ouderschap, door coaching. Ze ziet de worstelingen van ouders en hoort regelmatig ‘dit moet iedere ouder weten!’ Ze besloot haar expertise te beschrijven in het boek ‘HAPPY KIDS’. Een unieke combinatie tussen psychologie, communicatie en opvoeding. Psychiater Dr. Jeroen Terpstra noemt dit boek ‘een praktische handleiding voor een betere opvoeding’. Van de Griend ontwikkelde de HAPPY-methode. Dit is een eenvoudige manier van communiceren met kinderen om het zelfvertrouwen te versterken.

HAPPY KIDS hebben zelfvertrouwen
Het resultaat? Meer zelfvertrouwen! Kinderen leren samenwerken, zelfstandig taken volbrengen, nieuwe uitdagingen aan gaan, vertrouwen op zichzelf en plezier hebben. Ze leren te functioneren als zelfstandige personen. Het is belangrijk om de eigenheid van kinderen intact te laten. Zonder oordeel. Als kinderen zich gezien voelen en goed voelen over zichzelf, hebben ze weinig reden om anderen te pesten en neer te halen. Ze gaan respectvol met anderen om en richten zich op de dingen die zij belangrijk en leuk vinden. Kortom: HAPPY KIDS!

HAPPY-methode
De HAPPY-methode maakt gebruik van dagelijkse situaties en emoties, zoals verdriet, angst en boosheid. Deze methode bestaat uit 5 elementen. In de ene situatie pas je een paar elementen toe, in de andere situatie kun je precies het rijtje volgen.

H – Horen wat er is & contact maken: Het gaat om aandacht hebben voor wat er aan de hand is,
niet om het wegwuiven ‘ach zo eng is het niet’ of kleineren ‘doe niet zo zielig zeg’.
A – Accepteren van gevoelens & behoeften: Neem het kind serieus en erken dat iets voor het kind belangrijk is: ‘je vindt het eng’. Jij hoeft het er niet mee eens te zijn, het gaat om hoe het kind iets beleeft.
P – Problemen oplossen: Problemen zijn uitdagingen die om een oplossing vragen. Kinderen willen graag onderdeel zijn van de oplossing, niet van het probleem.
P – Persoonlijke zelfstandigheid vergroten: Het meest happy zijn de mensen die zelfstandig functioneren. Mensen die geleerd hebben op zichzelf te vertrouwen, die dingen durven, die kunnen beslissen en verantwoordelijkheid nemen.
Y – Yes! Succes vieren & positieve overtuigingen versterken: Blij zijn en stil staan bij de geleverde inspanningen en kwaliteiten. Ook al is het doel niet bereikt, toch is het goed stil te staan dat een kind wel lef en doorzettingsvermogen heeft getoond. Te veel focus op alleen het resultaat werkt faalangst in de hand.

Overhandiging HAPPY KIDS aan Annemarie van Gaal

Ervaring met ‘HAPPY KIDS’
Ninke van der Leck, moeder en trainer bij Bureau Bespreekbaar, is enthousiast over ‘HAPPY KIDS’: ‘Het is nu uiterst relaxed aan tafel met mijn 3 mannetjes! Doordat ik mijn zoons betrek in de oplossing in plaats van ze te straffen. En goed om te zien hoe creatief ze zijn in het bedenken van de oplossing! Het kan voor ouders moeilijk zijn om op liefdevolle wijze lastige opvoedsituaties de baas te zijn. De HAPPY-methode kan de ommekeer betekenen. Hiermee is het mogelijk om in korte tijd inzicht te krijgen in de effecten van je eigen opvoedgedrag. Je kunt met deze methode je eigen zelfvertrouwen opbouwen en dat van je kinderen.’

HAPPY Kaart
Het boek ‘HAPPY KIDS’ is te verkrijgen via www.goudensleutels.nl, er zit dan ook een mooie HAPPY Kaart bij. Op deze kaart staat de HAPPY-methode in kort, als geheugensteuntje. Handig voor op de koelkast, tafel of schouw.

Plaats een reactie