Meer dan 100 burgemeesters gaan pleiten voor kinderpardon

Al meer dan 100 gemeenteraden roepen hun burgemeesters op bij minister Gerd Leers van Asiel en Immigratie te pleiten voor een kinderpardon. Wekelijks spreken zich meer gemeenten uit voor een oplossing voor kinderen die al zo lang in Nederland wonen dat ze gewoon Hollands zijn. Nu al 105 gemeenteraden.

De actie is bedoeld als ondersteuning van een initiatiefwet die regelt dat minderjarige vreemdelingen die langer dan acht jaar in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen. In de gemeenten steunen veel CDA- en VVD-politici de moties.

GroenLinks Tweede Kamerlid Tofik Dibi: “Na 5 weken steunen meer dan 100 gemeenten het kinderpardon. Tel daarbij de 127.500 ondertekenaars op en je ziet: dit is een echte brede volksbeweging aan het worden die wil knokken voor deze kinderen.”

Donderdagavond 1 maart 2012 stemden ondermeer gemeenteraden in Culemborg, Valkenswaard en Montferland over de motie. In al deze 3 gemeenten werd de motie aangenomen. In totaal staat de teller na gisteravond op 105. Gemeenten als Enschede, Leek, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht gingen hen voor. En ook gemeenten met een VVD-burgemeester als Zwolle, Almelo, Dordrecht en Arnhem sturen hun burgemeester met deze boodschap naar Den Haag. De motie zal nog in veel andere gemeenteraden de komende weken in stemming komen.

Uit een een peiling van het EO tv-programma ‘De Vijfde Dag’ bleek donderdag dat 72% van de CDA-raadsleden het kinderpardon steunt.

Angela Groothuizen, Marco Borsato, Khalid Boulahrouz en andere bekende Nederlanders tekenden als eersten de petitie op www.kinderpardon.nu. Daarna volgden ruim 127.500 Nederlanders. Het kinderpardon is een maatschappelijk initiatief voor een humaner asielbeleid. De actie is bedoeld als ondersteuning van een initiatiefwet van de PvdA en de ChristenUnie, die regelt dat minderjarige vreemdelingen die langer dan acht jaar in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen.

Plaats een reactie