Medlon – nieuw medische laboratorium voor regio Twente

De ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) hebben hun laboratoria ondergebracht in een gezamenlijke organisatie, Medlon. Met ingang van juli 2011 opereren de beide ziekenhuislaboratoria als één bedrijf.

Medlon
De nieuwe onderneming heet Medlon: Medische Laboratoria Oost Nederland. Hiermee is de organisatie van de laboratoriumtaken voor alle patiënten in Twente in de regio gebundeld. Dit geldt zowel voor laboratoriumaanvragen van specialisten in de ziekenhuizen als aanvragen van huisartsen en ander zorginstellingen. Daarnaast verzorgt Medlon tevens de trombosedienst in Enschede en Hengelo. Er werken bij de nieuwe organisatie circa 400 medewerkers.

Efficiency en betere service
Samen kunnen de laboratoria efficiënter werken, d.w.z. sneller en met betere service en logistiek voor aanvragers en patiënten. Ook elders in het land komen dit soort initiatieven van de grond. Door deze fusie is voor beide ziekenhuizen bovendien de komende jaren een forse kostenbesparing mogelijk, die nodig is om concurrerend te kunnen (blijven) werken. Deze winst wordt met name behaald door besparing op inzet van productiemiddelen, op personele kosten en door inkoopvoordelen.

Daarnaast ontstaat er met Medlon één laboratorium in de regio dat zowel eerstelijns- als tweedelijns diagnostiek verricht, hetgeen kwaliteit, service en logistiek van de patiëntenzorg ten goede komt.

Bestaande locaties om bloed te prikken blijven
De bloedafnamepoli’s en de laboratoria van Medlon blijven op de vertrouwde ziekenhuislocaties in Almelo Zilvermeeuw 1, in Enschede Ariënsplein 1, in Hengelo Geerdinksweg 141 en in Oldenzaal Prins Bernardstraat 17. En verder kunnen patiënten op alle 49 prikposten van MST en ZGT terecht. De lab-uitslagen komen automatisch bij de aanvragende arts terecht.

Gezamenlijk bericht aan van de ziekenhuizen ZGT Almelo en ZGT Hengelo en MST in Enschede.

Plaats een reactie