Medisch Centrum Haaglanden geeft hoge prioriteit aan acute zorg

MCH Westeinde is het traumacentrum van de regio Haaglanden. Hierin werken traumachirurgen, interventieradiologen en neurochirurgen intensief samen en het traumacentrum beschikt over een CT-scan en een moderne shockroom op de afdeling Spoedeisende Hulp van MCH Westeinde.

De eisen aan toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van de acute zorg nemen alleen maar toe. Tijdens het symposium ‘Acute zorg: de klok rond’ op 10 februari aanstaande laat het MCH zien hoe het hieraan invulling geeft.

Acute zorg is een van de speerpunten van het MCH. Elke dag weer is een team van SEH-verpleegkundigen, nurse practitioners, SEH-artsen, intensivisten, anesthesisten en specialisten bezig om onze patiënten de klok rond te helpen. Hierbij staat snelheid van handelen voorop; het eerste uur in de traumazorg is het ‘golden hour’.

In het symposium krijgen de deelnemers een beeld hiervan aan de hand van vijf duo’s van deskundigen, die een patiëntencasus presenteren. Zo wordt een patiëntje bij wie een vermoeden is van kindermishandeling behandeld, een patiënt met een acuut herseninfarct, een polytraumapatiënt en een patiënt met lichamelijke en psychiatrische klachten.

Plaats een reactie