Mediq versterkt positie in Noorwegen

Mediq, internationaal leverancier van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, neemt de Noorse onderneming Medicus Plesner AS over. Medicus Plesner levert medische hulpmiddelen aan patiënten (‘direct’). Deze acquisitie leidt tot een aanzienlijke versterking van de positie van Mediq op de Noorse markt.

Medicus Plesner biedt geïntegreerde dienstverlening met het leveren van zowel medische middelen (op het gebied van stoma, incontinentie, urologie en klinische voeding) als geneesmiddelen. In 2010 bedroeg de omzet van Medicus Plesner € 16 miljoen. De onderneming heeft 69 mensen in dienst.

Deze acquisitie is complementair aan de huidige portfolio van Mediq Norge. Er zijn duidelijke mogelijkheden voor het behalen van synergievoordelen, vooral met betrekking tot logistiek en inkoop.

Jesper Boysen, groepsdirecteur Mediq Direct & Institutioneel: ”Wij zijn erg blij met deze acquisitie. Het past precies in onze strategische doelstelling van verdere groei van de directe en institutionele activiteiten. Medicus Plesner is een gezonde, goed geleide onderneming met veel groeipotentieel. Het versterkt onze positie op de directe markt in Noorwegen. Ik wil onze nieuwe collega’s dan ook graag van harte welkom heten.”

Er worden geen mededelingen gedaan over het acquisitiebedrag. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Noorse mededingingsautoriteit.

Plaats een reactie