MED-EL introduceert grensverleggend hoorimplantaat

MED-EL introduceert tijdens het 13e Cochleair Implantaat-Congres in München een nieuw en grensverleggend cochleair implantaatsysteem; SYNCHRONY.

SYNCHRONY
Het systeem bestaat uit het SYNCHRONY (PIN)-implantaat [1], met het hoogste niveau van MRI-veiligheid van alle momenteel verkrijgbare cochleaire implantaten en de SONNET-audioprocessor, die speciaal is ontworpen om de verwerking van geluid zo natuurlijk mogelijk na te bootsen.

Baanbrekend
Deze eigenschappen maken het SYNCHRONY-systeem tot de nieuwe baanbrekende oplossing voor iedereen die in aanmerking komt voor een cochleair implantaat. Het nieuwe SYNCHRONY cochlear implantaat zal beschikbaar zijn in alle landen met erkenning van CE markering.

MED-EL SYNCHRONY Cochleaire Implantaat.

Trots
Dr. Ingeborg Hochmair, CEO van MED-EL, is verheugd met de introductie van het nieuwe cochleaire implantaatsysteem: “Dit is voor het eerst dat er een cochleair implantaat op de markt is dat geen chirurgische verwijdering van de magneet vereist bij een hoge resolutie, 3.0 Tesla MRI-scan,“ aldus Dr. Ingeborg Hochmair. “In combinatie met de nieuwe audio-processor die geavanceerde technologieën biedt waarover alleen MED-EL beschikt, biedt het SYNCHRONY implantaat gebruikers de beste spraak en muziek perceptie ooit. We zijn trots dit innovatieve CI-systeem op de markt te kunnen brengen.”

Triformance-concept
Het nieuwe systeem is bovendien gebaseerd op het Triformance-concept van MED-EL. Dit unieke concept combineert complete cochleaire dekking, structuurbehoud en de geluidscodeertechnologie FineHearing om mensen met cochleaire implantaten de best mogelijke hoorervaring te bieden.

Ontworpen voor superieure MRI-veiligheid
Dankzij het unieke draaibare ontwerp met zelfuitlijnende interne magneet van het nieuwe SYNCHRONY (PIN)-implantaat zijn MRI-scans met een hoge resolutie tot 3,0 tesla mogelijk zonder dat de magneet verwijderd hoeft te worden. Dit is het hoogste niveau van MRI-veiligheid op de markt en maakt medische onderzoeken voor gebruikers van cochleaire implantaten een stuk comfortabeler en veiliger. Dankzij het compacte ontwerp is het nieuwe SYNCHRONY-implantaat het kleinste en lichtste cochleaire implantaat dat momenteel verkrijgbaar is – en daardoor de ideale keuze voor jonge mensen.

MED-EL SONNET Cochleaire Implantaat Audio Processor.

Natuurlijker horen dankzij geavanceerde technologieën
De nieuwe SONNET-audioprocessor is voorzien van de nieuwste generatie Automatic Sound Management (ASM 2.0), een systeem dat voortkomt uit het streven van MED-EL naar een meer natuurlijke manier van horen voor personen met ernstig tot zeer ernstig perceptief gehoorverlies. Dit streven wordt tevens ondersteund door de nieuwste release van de systeemsoftware, MAESTRO 6.0 [2].

Ruisonderdrukking
Dankzij de dubbele microfoon profiteren gebruikers van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ruisonderdrukking. Hierdoor past de audioprocessor zichzelf actief aan elke luisteromgeving aan voor optimale hoorprestaties. Automatische volumeregeling, windruisonderdrukking en microfoondirectionaliteit maken het tot een comfortabele oplossing voor elke situatie.

MED EL, SONNET, Dual Microphones

Akoestische versterking
De SONNET EAS-audioprocessor is nu ook verkrijgbaar met akoestische versterking. Dit maakt elektrische akoestische stimulatie (EAS) mogelijk bij mensen met partiële doofheid. Zowel de SONNET als de SONNET EAS zijn volledig compatibel met de cochleaire implantaattechnologie zoals die de afgelopen 20 jaar door MED-EL ontwikkeld is. De gerenommeerde single-unit processor RONDO van MED-EL is tevens verkrijgbaar als externe component van het cochleair implantaatsysteem SYNCHRONY.

Snel en gemakkelijk aanpassen
De nieuwe systeemsoftware MAESTRO 6.0 [2] vereenvoudigt het programmeren van MED-EL cochleaire implantaten via de Max Programming Interface en biedt voor het eerst de mogelijkheid tot bilaterale aanpassing via een enkele programmeerunit. Verder profiteren professionals van een aantal nieuwe functies, zoals een geïntegreerde usb- en gegevensaansluiting en een telemetriepoort voor snellere en nog betrouwbaardere metingen.

Meer informatie
www.medel.com/nl/

[1] Het SYNCHRONY (PIN)-implantaat is in afwachting van wettelijke goedkeuring
[2] De systeemsoftware MAESTRO 6.0 is in afwachting van wettelijke goedkeuring

Plaats een reactie