Mecheline Heijmans wint Nightingale 2010

Tijdens het personeelsfeest van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op 21 januari 2011 is voor de vierde keer de Nightingale prijs uitgereikt. Deze prijs voor de meest patiëntvriendelijke medewerker van het ziekenhuis is gegaan naar Mecheline Heijmans omdat zij zich in haar werk als incontinentieverpleegkundige met enthousiasme en kundigheid inzet voor het welzijn van haar patiënten. Naast een dinerbon en een kunstwerk ontvangt de winnares 5000 euro om in te zetten voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg op de incontinentiepolikliniek.

Mecheline Heijmans wint Nightingale 2010

Op initiatief van de Cliëntenraad looft het Jeroen Bosch Ziekenhuis jaarlijks een prijs uit voor de meest patiëntvriendelijke medewerker. Op 15 december jl. zijn de drie genomineerden voor deze prijs bekend gemaakt. In alfabetische volgorde waren dit: Brigitte Coops, verpleegkundige cardiologie en lid van de Verpleegkundige AdviesRaad, Mecheline Heijmans, incontinentieverpleegkundige en Erik Kievits, interventielaborant. Tijdens het personeelsfeest reikte Betsie van der Sloot, juryvoorzitter en voorzitter van de Cliëntenraad, de prijs uit aan Mecheline Heijmans.

Uit het juryrapport
De Nightingaleprijs gaat dit jaar naar incontinentieverpleegkundige Mecheline Heijmans vanwege haar kundigheid en enthousiasme. De incontinentiepoli is een vrij nieuwe afdeling in het ziekenhuis en Mecheline Heijmans heeft haar functie daar goed vorm gegeven. Inhoudelijk gezien is zij taboedoorbrekend en innovatief. Incontinentie is geen makkelijk onderwerp om over te praten maar Mecheline Heijmans weet patiënten telkens weer op hun gemak te stellen. Dat doet zij door haar patiënten op een vriendelijke en laagdrempelige wijze te begeleiden en zich in te leven in de patiënt. In het ziekenhuis brengt zij verschillende disciplines bij elkaar en enthousiasmeert zij haar collega’s. Daarnaast brengt zij het onderwerp incontinentie steeds voor het voetlicht, onder meer door het geven van klinische lessen.

Lof
Ook de andere twee genomineerden werden door de jury geroemd. Brigitte Coops is een enthousiaste verpleegkundige en heeft een bestuursfunctie binnen de Verpleegkundige Advies Raad. Daar waar nodig spreekt zij collega’s aan en stopt energie in de verdere professionalisering van het verpleegkundig beroep. Met deze bestuurlijke prestatie en met haar patiëntvriendelijkheid is zij een goede kandidaat. Erik Kievits is een interventielaborant op de afdeling radiologie. De radiologie is een discipline met vluchtige patiëntencontacten en het vraagt een extra kwaliteit om in korte tijd een goed contact te leggen met patiënt. Erik staat dag en nacht klaar voor de patiënt en de familie. Erik is gegroeid in zijn functie van interventielaborant, is daarin innoverend geweest en zet zich in om de afdeling op een hoger niveau te krijgen. Alle genomineerden ontvingen bloemen.

Plaats een reactie