Meander trots op kwaliteitsprojecten

Elk jaar werken vele medewerkers en medisch specialisten van Meander Medisch Centrum aan diverse projecten die de kwaliteit van zorg verbeteren. Op 13 april werden deze projecten concreet zichtbaar op het kwaliteitssymposium ‘Meanders Meesterwerken’. Medewerkers presenteerden aan elkaar de projecten waar zij trots op zijn. Het project ‘Goed verzorgd, beter gevoel’ sleepte de Peter-Kreekprijs in de wacht.

Met een tentoonstelling van 21 ‘Meesterwerken’ lieten medewerkers van Meander de mooie projecten zien waaraan zij het afgelopen jaar gewerkt hebben. De ingediende projecten waren heel divers. Van hoofdhuidkoelingsapparaten voor patiënten die chemotherapie krijgen, tot een ‘ontslagtasje’ dat patiënten meekrijgen als zij het ziekenhuis verlaten. En van rustgevende afbeeldingen op het plafond voor patiënten op de Intensive Care, tot een film van de Apotheek ter verbetering van het voor toediening gereed maken van spuiten en infusen op de verpleegafdeling.

Peter-Kreekprijs
De Peter-Kreekprijs is een kwaliteitsprijs die is ingesteld door en vernoemd naar wijlen internist Peter Kreek. Op Meanders Meesterwerken wordt deze prijs ieder jaar uitgereikt aan het meest patiëntgerichte en innovatieve project. Het winnende project van dit jaar is de workshop ‘Goed verzorgd, beter gevoel’ voor kankerpatiënten. Tijdens deze workshop leren patiënten hoe zij zelf hun veranderde uiterlijk zo kunnen verzorgen, dat zij er goed uit zien.

Inspirerend
Voor de vijfde keer organiseerde Meander Medisch Centrum het kwaliteitssymposium Meanders Meesterwerken voor alle medewerkers van Meander. Met Meanders Meesterwerken wordt het begrip ‘kwaliteit’ concreet en zichtbaar, zowel in grote als in kleine projecten. Bovendien werkt zo’n middag inspirerend en brengen medewerkers elkaar op nieuwe ideeën.

Plaats een reactie