Meander opent nieuw centrum voor onderzoek naar darmkanker

Op locatie Baarn heeft Meander Medisch Centrum een nieuw Endoscopisch Diagnostisch Centrum geopend. In dit centrum kunnen mensen terecht voor onderzoek naar dikke darmkanker. Huisartsen uit de regio en medewerkers van Meander Medisch Centrum waren aanwezig bij de opening.

Cees Meijers, lid Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum, opent het Endoscopisch Diagnostisch Centrum in Baarn. Foto: Frank Noordanus.

Het Endoscopisch Diagnostisch Centrum richt zich op darmonderzoek bij mensen zonder klachten, die familiair belast zijn met darmkanker. Reinoud Vermeijden, maag-darm-leverarts in Meander Medisch Centrum: “Darmkanker is een veelvoorkomende vorm van kanker. Jaarlijks wordt bij ongeveer 12.000 mensen in Nederland darmkanker vastgesteld en overlijden circa 5.000 mensen in ons land aan de gevolgen van darmkanker. Bij ongeveer 15 tot 20 procent van hen gaat het om een erfelijke of familiaire vorm van darmkanker. Darmonderzoek kan deze vormen van darmkanker vroegtijdig opsporen. Hoe eerder aandoening wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing.”

In het Endoscopisch Diagnostisch Centrum werkt een deskundig team van maag-darm-leverartsen en verpleegkundigen van Meander Medisch Centrum. Het centrum is modern en strak ingericht en beschikt over ultramoderne apparatuur om coloscopieën – onderzoeken van de dikke darm – te verrichten. Een darmonderzoek gaat altijd op verwijzing van de huisarts of specialist.

Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op www.meandermedischcentrum.nl/edc.

Plaats een reactie