Meander ontvangt kwaliteitserkenning voor heupvervanging

Het tastbare bewijs is binnen. Meander Medisch Centrum is nu zichtbaar kwaliteitsziekenhuis voor heupprotheses. Dit voorjaar heeft zorgverzekeraar Agis wederom het Amersfoortse ziekenhuis geselecteerd als één van de ziekenhuizen die de beste resultaten leveren bij heupvervanging bij artrose. Op 24 augustus 2011 ontvingen de orthopeden het daarbij behorende predikaat.

V.l.n.r. Cees Meijers, lid Raad van Bestuur, Jan-Bart van Lent, medisch manager Orthopedie, en Johanneke Mostert, Zorginkoop Agis

Johanneke Mostert van Agis overhandigde het predikaat op de polikliniek Orthopedie in locatie Amersfoort Elisabeth. “Agis heeft een vergelijking gemaakt van ziekenhuizen op veelvoorkomende behandelingen, zoals vervanging van heup. Dit doen we op basis van objectieve kwaliteitscriteria. Op die manier verhogen we het kwaliteitsbewustzijn, zowel bij zorgverleners als patiënten.” Jan-Bart van Lent, orthopedisch chirurg en tevens medisch manager van de afdeling Orthopedie is blij met de kwaliteitsstandaard. “Dit is een erkenning voor de kwaliteit van zorg die wij als orthopeden, paramedici en ondersteuners bieden.”

Plaats een reactie