Meander komt met special ‘Stroom’ over evacuatie

Deze week is het blad ‘STROOM. verschenen. Het is een speciale, eenmalige uitgave van Meander Medisch Centrum, gemaakt voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis en belangstellenden. In dit blad staan de gebeurtenissen van eind januari centraal. Door stroomproblemen op locatie Amersfoort Lichtenberg was de evacuatie van patiënten noodzakelijk.

In ‘STROOM.’ komen patiënten aan het woord, die in de nacht van 22 op 23 januari in een strak geregisseerde operatie werden verhuisd naar een ander ziekenhuis. De meesten van hen werden opgenomen op een van de andere locaties van Meander Medisch Centrum. Zo kwam de 74-jarige Piet den Uyl uit Soest terecht op de kinderafdeling van locatie Amersfoort Elisabeth. Tot zijn verrassing kreeg hij de CliniClowns op bezoek, zo laten de foto’s in het blad zien. Ook mevrouw Rook uit Amersfoort kreeg bijzonder bezoek en wel van burgermeester Bolsius. Wachtend op de evacuatie maakten ze een praatje in de gang, vertelt ze in ‘STROOM.’

Ervaringen
Tijdens de evacuatie en een week later bij de terugverhuizing waren veel medewerkers van Meander volop in touw. Ook zij doen hun relaas. De receptioniste vertelt dat ze is platgebeld, de verpleegkundige vond het een unieke happening en een arts blikt terug op de ‘onbetaalbare teambuilding’.

Filmpje
In ‘STROOM.’ komt ook Peter Lunter aan het woord. De evacuatie beschouwde hij als een uitje, met duidelijke informatievoorziening en goede begeleiding. De heer Lunter is bovendien te zien in de film die het ziekenhuis over de evacuatie heeft gemaakt. De film is te zien op www.meandermedischcentrum.nl. Klik op de banner ‘Stroom kan uitvallen, maar energie voor onze patiënten hebben we altijd’.

Meenemen
Het blad ‘STROOM.’ ligt op de balies van het ziekenhuis en is verspreid onder huisartsen in de regio. Belangstellenden kunnen een exemplaar meenemen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Plaats een reactie