MBO vraagt aandacht voor beroepsonderwijs en vakmanschap

0
1001

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt en MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl hebben vandaag de aftrap gegeven voor de 6-Daagse Beroepsonderwijs (6DBO). Dat gebeurde tijdens Competent City, de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor professionals uit het beroepsonderwijs.

De 6-Daagse Beroepsonderwijs duurt van 4 tot en met 8 oktober en vraagt onder het motto ‘Veelzijdig mbo’ aandacht voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Tijdens de evenementen, die zich richten op ouders, studenten, het (regionale) bedrijfsleven, (lokale) overheid, politiek en publiek, hebben mbo’ers zelf een grote rol.

Competent City wordt op dinsdag 5 oktober gevolgd door de Dag van de Stage. Leerbedrijven zetten hun stagiair op hun leerplek in het zonnetje en kunnen hen opgeven voor te winnen droomstages. Woensdag 6 oktober trekken mbo-studenten het land in om te gaan helpen in zorginstellingen.

In samenwerking met De Slinger Jongeren wil 6DBO zo de maatschappelijke waarde van het mbo zichtbaar maken.
Op donderdag 7 oktober en zaterdag 9 oktober, geven de mbo-instellingen in de regio acte de présence: zij organiseren in en om hun instellingen verschillende activiteiten.

Het jaarlijkse Uitblinkersgala tenslotte, vindt plaats op vrijdag 8 oktober. Uit 51 studenten wordt dan de nieuwe Ambassadeur van het Beroepsonderwijs gekozen.

Meer informatie vindt u op: www.6dbo.nl