Maximumaantal inschrijvingen Landelijke SDB Zorgmarathon bereikt

0
564

166 teams uit zorginstellingen uit geheel Nederland hebben zich ingeschreven voor deelname aan de vierde Landelijke SDB Zorgmarathon. Daarmee is het maximumaantal inschrijvingen bereikt. Er lopen op deze dag bijna 1500 lopers mee en daarnaast komen er veel supporters mee. Het primaire doel, van dit door SDB Groep georganiseerde evenement, om ‘medewerkers en bestuurders in de zorg in beweging te brengen’, is hiermee behaald.

Landelijke SDB Zorgmarathon 2010

De SDB Zorgmarathon wordt gehouden op vrijdag 23 september 2011 op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arhem. Teams van 6 tot maximaal 10 medewerkers uit zorgorganisaties lopen een marathon in estafettevorm. Elke loper loopt één of twee rondjes van 4,2195km. Het team heeft dan gezamenlijk de marathonafstand van 42,195 km afgelegd. Er lopen teams mee vanuit 112 unieke zorgorganisaties uit heel Nederland.

De Zorgmarathon wordt georganiseerd voor bestuurders en medewerkers van zorgorganisaties met meer dan honderd medewerkers. Het niveau van de lopers is niet belangrijk; plezier in bewegen staat voorop. Dankzij deskundige begeleiding en speciale trainingsschema’s is iedere deelnemer in staat de gekozen afstand op verantwoorde wijze af te leggen.

Doelen zorgmarathon en het goede doel
De SDB Zorgmarathon heeft drie doelen: vitaliteit in de zorg onder de aandacht brengen, deelnemers verantwoord laten lopen onder professionele begeleiding, en het ondersteunen van het goede doel. Dit jaar is gekozen voor het goede doel Fonds Gehandicaptensport. Alle 166 teams lopen dit jaar mee voor dit goede doel!.

Partners en aanwezige bekende Nederlanders
De SDB Zorgmarathon wordt gesteund door een aantal partners, te weten Agis de Zorgverbeteraar (medisch partner), Run2Day en Skipr. Zij zullen een aantal activiteiten verzorgen.

Tijdens het evenement zelf, op vrijdag 23 september, zal oud- atleet Gerard Nijboer de 4e SDB Zorgmarathon openen, geeft schaatstopper Carl Verheijen de warming- up en zal het Nederlands rolstoelbasketbal-team een clinic verzorgen voor de deelnemers aan de Zorgmarathon. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten. De dag wordt feestelijk afgesloten met een spetterend optreden van de 3Js!

De landelijke Zorgmarathon is een initiatief van SDB Groep.