Máxima Medisch Centrum start met Duurzaam Gezond

Máxima Medisch Centrum (MMC) gaat onder de naam Duurzaam Gezond een programma starten met als doelstelling om nog efficiënter te gaan werken. De bedrijfsvoering van het ziekenhuis wordt met het programma aangepast aan de veranderingen in de zorg.

Een voorbeeld hiervan is de steeds kortere verblijfsduur van patiënten door slimme operatietechnieken zoals endoscopische chirurgie. Patiënten liggen hierdoor steeds korter in het ziekenhuis of kunnen in dagbehandeling worden behandeld. MMC kan daarom in zowel Veldhoven als Eindhoven een verpleegafdeling sluiten.

MMC wordt bovendien, net zoals alle andere ziekenhuizen, geconfronteerd met prijsdruk, waardoor het ziekenhuis proactief de kosten in de hand wil houden. Als gevolg van het programma zullen bij MMC de komende anderhalf jaar tussen de 130 en 150 arbeidsplaatsen verdwijnen. Hierbij gaat het om ondersteunende -, staf-, management- en zorgfuncties. MMC hanteert bij de reductie van arbeidsplaatsen het sociaal plan dat met de vakbonden is overeengekomen . Het plan voorziet in het vermijden van gedwongen ontslagen.

Plaats een reactie