Martijn Blikman start extreme Noordkaap kajakexpeditie

Op 19 mei 2015 vertrekt Martijn Blikman (36) met zijn kajak op het dak van zijn auto naar de meest noordelijke punt van Europa, de Noordkaap in Noorwegen. Vanaf daar peddelt hij terug in 150 dagen naar Nederland, om medio oktober aan te komen in Scheveningen. Met een af te leggen afstand van tenminste 4000 kilometer zal de avonturier als hij hier in slaagt het oude wereldrecord verbreken.

Martijn Blikman
Martijn Blikman

Zo’n vijf maanden is Blikman overgeleverd aan de grillen van de zee. De tocht voert hem langs de kust van Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland. Op zoek naar de grenzen van zijn kunnen trotseert hij weer en wind, verraderlijke stromingen, fysieke uitputting en de mentale beproeving. Zonder gezelschap of support is hij in alle omstandigheden volledig op zichzelf aangewezen.

Televisie documentaire
De expeditie zal genoeg mooie gebeurtenissen en ervaringen opleveren voor een feature length televisie documentaire. Martijn Blikman wordt door deepeei film productions getraind, in het op de juiste wijze vastleggen van zijn ontberingen. Naast zijn inspanningen van de expeditie zal hij ook alles zelf moeten filmen, zonder support team. Dat terwijl de zware tocht hem al tot het uiterste zal drijven.

Martijn Blikman oefent op de IJssel ter voorbereiding op zijn avontuurlijke expeditie.
Martijn Blikman oefent op de IJssel ter voorbereiding op zijn avontuurlijke expeditie.

Milan Collin, General Manager van deepeei film productions: “Het is mooi dat iemand zijn eigen grenzen wil verleggen, en de documentaire gaat over de schoonheid van de elementen, het overleven en weer terug geworpen worden op jezelf. Dat zijn velen van ons verleerd in onze kudde maatschappij. Dat bewonder ik aan Martijn.”

Deepeei film productions gaat voor deze expeditie een partnerschap met GoPro aan, die de nieuwste camera’s en accessoires zal leveren, om op spectaculaire wijze de tocht vast te kunnen leggen.

Op de website www.paddlinghome.com is Blikman’s avontuur te volgen.

Martijn Blikman Noorwegen Nederland route peddelen

Plaats een reactie