Hoogleraar kinderneurologie Marjo van der Knaap werkt aan wittestofziekte-therapie

In 2008 was professor Marjo van der Knaap één van de vier gelauwerden voor de Spinozapremies. Met de bijbehorende anderhalf miljoen euro richt zij zich nu op een eerste concrete therapie voor wittestofziekten.

Vriend en vijand zijn het erover eens: professor Marjo van der Knaap is boven alles een nuchtere, keiharde werker. Woorden als ’trots’, of ‘eervol’ vallen dan ook niet als het gaat over de ‘Nederlandse Nobelprijs’ die zij in 2008 kreeg. ‘Die Spinozapremie was vooral heel handig’, zegt ze. ‘En het blijkt, eigenlijk tot mijn verbazing, ook wel een soort piketpaaltje in mijn carrière. Je afstuderen is natuurlijk een belangrijk moment, je specialisatie, vervolgens je promotie, je inauguratie als hoogleraar ? Sinds NWO mij de spinozaprijs heeft toegekend, merk ik dat ik nóg serieuzer wordt genomen. Deuren gaan makkelijker open. Terwijl ik volgens mij net zulke slimme dingen zeg als tijdens mijn promotieonderzoek’, voegt ze daar lachend aan toe.

Lees verder op de website van VU medische centrum: Hoogleraar kinderneurologie Marjo van der Knaap werkt aan wittestofziekte-therapie

Plaats een reactie