Marfo eerste met internationaal voedselveiligheids-certificaat

Marfo ontvangt vandaag als eerste maaltijdproducent in Nederland het internationale FSSC certificaat uit handen van het internationale certificeringbureau SGS (beeld in bijlage). Marfo bereidt dagelijks enkele tienduizenden gastronomische maaltijden voor ziekenhuizen, GGZ, verpleging- en verzorgingshuizen, luchtvaart en andere instellingen en legt daarbij de nadruk op verse eerlijke ingrediënten en gezonde variatie.

Harold Oldenbeuving, Directeur Operations bij Marfo: ‘Bijzonder is niet alleen dat we de eerste maaltijdproducent zijn maar ook dat Marfo het systeem liet certificeren voor zowel de hoofdvestiging in Lelystad als de vestiging CMMS (Chef Martin Menu Services) Haaglanden. In de zorg worden tot op heden vooral hygiënecode’s gebruikt. Nu zien we een duidelijke trend naar betere borging en certificering. Het internationaal onbetwiste managementsysteem voor voedselveiligheid FSSC 22000 bewijst dat voedselveiligheid, net als kwaliteit, volledig geïntegreerd en geborgd is in onze hele bedrijfsvoering. Dit is goed voor de mensen die onze maaltijden eten, voor onze directe klanten en voor onze eigen medewerkers. Duizenden mensen moeten dagelijks op ons kunnen vertrouwen. Wij bereiden lekkere en gezonde maaltijden op de meest veilige manier. Dat is geen loze bewering, het certificaat onderstreept dit.’

FSSC 22000 wordt sinds kort wereldwijd erkend als de meest moderne en complete standaard op het gebied van voedselveiligheid. Marfo integreert met FSSC 22000 diverse kwaliteitssystemen zoals ISO 22000:2005, PAS 220:2008, HACCP en BRC in een compleet managementsysteem voor de voedselveiligheid. De FSSC 22000 certificering geeft de afnemers van Marfo vergaande garanties op het gebied van voedselveiligheid.

Marfo heeft een jarenlange traditie met het werken volgens strenge voedselveiligheidscriteria en certificeringen voor onder meer ziekenhuizen, zorginstellingen en luchtvaartcatering.

‘De verschillen in certificeringseisen tussen bijvoorbeeld Europese en Engelse afnemers leidden tot vele audits met telkens iets andere eisen. Erkenning door het GFSI (Global Food Safety Initiative) van de FSSC 22000 draagt er mede toe bij dat de norm wereldwijd geaccepteerd en gedragen wordt. Voor Marfo past dit uitstekend bij onze internationale georiënteerde uitstraling en bij de traditie dat Nederland tot de wereldtop wil horen op het gebied van voedselveiligheid,’ volgens Oldenbeuving.

Over Marfo
Marfo (sinds 2007 onafhankelijk van Martinair) bereidt in Lelystad complete gerechten voor onder meer gezondheidszorg, luchtvaartmaatschappijen en catering. Marfo zoekt constant naar nieuwe wegen om gasten, patiënten en bewoners lekkere, gezonde, authentieke en maaltijden te serveren, van hoge culinaire kwaliteit. Aan het hoofd van de ontwikkelkeuken staat meesterkok Pascal Jalhay. In zijn Cread(oo)me creëert hij eerst alle gerechten in het klein om ze daarna in het groot te vertalen. De maaltijden zijn gevarieerd: van Hollandse kost tot de meest exquise Oosterse schotels, halal- en dieetgerechten. Voor zorginstellingen en ziekenhuizen ontwikkelt Marfo onder de naam Chef Martin innovatieve voedingsconcepten. Marfo bereidt goede vriesverse maaltijden, met meer dagelijkse kwalitatieve keuze voor de individuele patiënt, bewoner of gast. De bereiding gebeurt zoveel mogelijk duurzaam met behoud van kwaliteit en tegen een realistische prijs. Bij Marfo en Chef Martin werken circa 250 mensen.

Plaats een reactie