Marc de Hond bezoekt dwarslaesie patiënten in Roessingh

Op vrijdag 4 december 2015 heeft Marc de Hond voorafgaand aan zijn theatervoorstelling in het Wilminktheater een bezoek aan Roessingh gebracht. Tijdens zijn bezoek aan Roessingh maakte Marc kennis met de dwarslaesie patiënten. Het gesprek dat hij met hen had ging met name over het omgaan met een dwarslaesie in werk, relaties en vrije tijd.

Marc de Hond bezoekt dwarslaesie patiënten in Roessingh
Marc de Hond bezoekt dwarslaesie patiënten in Roessingh.

Marc de Hond is ervaringsdeskundige op het gebied van dwarslaesie. Hij schreef hierover onder andere het boek ‘Kracht’, en hij staat momenteel op het podium met de theatervoorstelling ‘Scherven brengen geluk’.

Theatervoorstelling ‘Scherven Brengen Geluk’ van Marc de Hond.

Over Marc de Hond
Alles zit Marc mee totdat er een tumor in zijn ruggenmerg wordt ontdekt. Met een riskante operatie wordt het gezwel succesvol verwijderd. De verantwoordelijke nachtzuster verzuimt echter de voorgeschreven controles uit te voeren waardoor een bloeding over het hoofd wordt gezien. De volgende ochtend is hij vanaf zijn borst verlamd. Marc is een succesvol spreker/dagvoorzitter, theatermaker, schrijver, documentairemaker en geeft rolstoelbasketbal clinics.

Meer informatie staat op de website: www.marcdehond.nl

Plaats een reactie