Manueel therapeuten ongerust na uitspraak Schippers

Er is onrust onder de manueel therapeuten ontstaan gevolg van het recente beleid van Minister Schippers. De manueel therapeuten en patiënten worden steeds meer de dupe van de ingezette bezuinigingen door zorgverzekeraars. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT), Dr. A.L Pool-Goudzwaard, heeft een brief naar de Minister gestuurd en tevens een brandbrief aan alle leden over de gang van zaken.

Het NVMT-bestuur maakt zich zorgen over de tarief-ontwikkelingen, beperking in behandelaantallen en inperking domein door zorgverzekeraars.

Brandbrief van Annelies Pool-Goudzwaard, Voorzitter NVMT:

Gaat u als klant wel eens naar de fysio-manueel therapeut?

LET DAN GOED OP!
Daar waar u denkt zich door middel van een aanvullende verzekering goed te verzekeren voor Manuele Therapie kunt u de kat in de zak krijgen. Terwijl u betaalt voor een goede kwalitatief hoge zorg, hebben diverse zorgverzekeraars besloten het aantal behandelingen te maximaliseren en bovenal ook nog te bepalen voor welke klacht u behandeld mag worden en voor welke klacht niet. Dit alles zonder overleg met de beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (de NVMT). Zelfs als u zich voor 100% fysiotherapie aanvullend verzekerd heeft, kan dit betekenen dat de zorgverzekeraar u Manuele Therapie onthoudt.

Wij, de NVMT, staan voor kwaliteit. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de Manueel Therapeut u snel van uw klacht kan afhelpen. Vele patiënten hebben dit al ervaren. De Manueel Therapeut kan heel goed zelf besluiten welke klacht hij/zij kan behandelen.

WAT KUNT U HIERAAN DOEN?
Indien u zeker wilt zijn van goede zorg, gaat u dan op zoek naar een polis met een zo groot mogelijke restitutie. Dan kunt u altijd de nota van de Manueel Therapeut na behandeling opsturen naar uw zorgverzekeraar en bij een restitutie van 100% uw kosten terug krijgen. Zo bent u vrij om te kiezen en kan de Manueel Therapeut kwalitatief hoge zorg geven zonder dat de zorgverzekeraar over uw rug bezuinigt.

Dr. Annelies Pool-Goudzwaard, Voorzitter NVMT

Plaats een reactie