Mantingerveld is Mooiste Plek van Nederland

De Mooiste Plek van Nederland is het Drentse bos- en heidegebied Mantingerveld. De juryleden kenden aan de foto van Carla Broekhuizen het hoogste aantal punten toe, omdat zij de schoonheid van het Nederlandse landschap op de beste manier in beeld bracht. In de finale van deze fotowedstrijd dongen tien foto’s mee om de hoofdprijs, een iPad 2.

Drentse heide wint fotowedstrijd Stichting Nederland Schoon

“Het Mantingerveld is een gebied dat zo typisch Nederland is, en in alle seizoenen de moeite waard”, zegt jurylid Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé. De foto zet het landschap zo schilderachtig neer, dat Santegoeds spontaan zin krijgt in een verhuizing naar Drente. “Ik ga maar eens op Funda kijken.” De jury bestond naast Santegoeds uit Uli Schnier, directeur Stichting Nederland Schoon, presentator Rob Geus en afgevaardigde van ANP Foto, Dolf Hamburger.

De tweede prijs, een spiegelreflexcamera, ging naar Jonathan van de Broeke. Hij stuurde een foto in van de duinovergang bij Oostkapelle. Ron Bouwheer won een iPod Touch met zijn foto van Heiligerbergerbeek, een beek tussen Woudenberg en Amersfoort. Nederlanders gingen in deze Publieksbattle de strijd met elkaar aan om de mooiste plek van Nederland. Iedereen kon tot 30 juni een foto van zijn of haar favoriete plek in Nederland uploaden op de website van Nederland Schoon. Er zijn in totaal 166 foto’s ingezonden. Uit deze foto’s werden drie winnaars geselecteerd. Uli Schnier: “Ik heb gekozen voor zomerse foto’s van mooie plekken in Nederland waar veel mensen komen, maar die desondanks toch mooi schoon zijn.”

BN’er Battles
De fotowedstrijd liep gelijktijdig met de BN’er Battles om de Mooiste Plek van Nederland. In de maand juni nomineerden zes bekende Nederlanders (Leontine Borsato, Selma van Dijk, Piet Paulusma, Gallyon van Vessen, Rob Verlinden en Evelien de Bruijn) elk hun favoriete stukje Nederland. Het publiek bepaalde de winnaar door te stemmen via www.nederlandschoon.nl. De Battles werden uitgezonden tijdens Shownieuws op SBS 6. Het Wad bij Harlingen, van Piet Paulusma, kreeg de meeste stemmen van het publiek.

Plaats een reactie