Mantelzorgers vaak niet serieus genomen

Mantelzorgers worden vaak niet serieus genomen zo stellen Overijssel Platform VG en Platform Mantelzorg Overijssel. Als Overijsselse belangenbehartigers van mensen met een verstandelijke beperking en hun mantelzorgers willen Overijssel Platform VG en Platform Mantelzorg Overijssel in samenwerking met instellingen en mantelzorgers een goed samenspel tussen de cliënt, de familie/mantelzorgers van de cliënt en de zorgverleners stimuleren.

Zij onderzochten daarom de ervaringen van mantelzorgers binnen instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking in Overijssel.

Mantelzorgers die meehelpen bij de zorgverlening in instellingen, vormen vaak een onzichtbare groep. Maar als zij plotseling zouden stoppen met hun werk, zijn de problemen niet te overzien. Door de bezuinigingen komt de mantelzorger nog meer onder druk te staan.

Aandacht voor mantelzorgers is daarom erg belangrijk. De mantelzorger moet serieus genomen worden. Het wordt aangehoord, maar er wordt te weinig meegedaan. Een zorgwekkende toestand aldus Overijssel Platform VG en Platform Mantelzorg Overijssel. Zij pleitten er voor om mantelzorgers als ervaringsdeskundigen te zien en hen serieus te nemen.

Voor meer resultaten over dit onderzoek kunt u kijken op www.overijssel.platformvg.nl

Plaats een reactie