Mannen kiezen voor voetbal, vrouwen Olympische Spelen

Nederland kijkt uit naar een mooie sportzomer. Daar waar de harten van voetbalsupporters sneller gaan kloppen bij de gedachte aan het Europees Kampioenschap in Oekraïne en Polen, kunnen andere sportliefhebbers deze zomer genieten van de Olympische Spelen in Londen. Maar naar welk sportevenement kijken Nederlanders nu meer uit?

Met een kleine meerderheid kijkt 35% van de Nederlanders uit naar het EK Voetbal. Iets minder Nederlanders, 31%, geeft de voorkeur aan de Olympische Spelen. Een derde van Nederland geeft aan naar geen van beide toernooien uit te kijken. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect, waaraan 1028 Nederlanders vanaf 18 jaar deelnamen.

Mannen kiezen voor voetbal, vrouwen Olympische Spelen
Het zijn vooral mannen die uitkijken naar het voetbal en vrouwen die zich meer verheugen op de Olympische Spelen. Maar liefst ruim 1 op de 2 mannen heeft een sterke voorkeur voor het EK 2012, terwijl dit bij de vrouwen slechts 1 op de 4 is. Ook zijn het vooral de vrouwen die naar geen van beide toernooien uitkijken. Tevens is er een sterk verband zichtbaar in leeftijd. Daar waar jongeren het meest uitkijken naar het EK Voetbal, kijken veel meer 65-plussers uit naar de Olympische Spelen.

Met betrekking tot de Olympische Spelen zijn het met name de hoger opgeleiden die hier naar uitkijken. Daar waar slechts 19% van de lager opgeleiden uitkijkt naar de Olympische Spelen, kijkt 39% van de hoger opgeleiden uit naar dit internationale sportevenement. Met betrekking tot het EK voetbal is dit verschil nihil en heerst er bij zowel lager opgeleiden als hoger opgeleiden (hbo en wo) enthousiasme over dit evenement.

Overijssel gaat voor het EK voetbal
In Overijssel wordt het meest uitgekeken naar het EK Voetbal. Maar liefst 53% van de inwoners van Overijssel verheugt zich erg op dit voetbalspektakel. Utrechtenaren zijn het meest enthousiast over de Olympische Spelen. Tenslotte leven beide sportevenementen het minst onder Drentenaren. Bijna de helft van de inwoners van Drenthe kijkt naar geen van beide toernooien uit.

Plaats een reactie