‘Mannen hebben seksuele training nodig’

Maar liefst 96% van de Nederlandse vrouwen vindt dat haar partner seksuele training nodig heeft. Meer dan de helft vindt zelfs dat de zorgverzekeraar dit moet vergoeden. Dit blijkt uit een steekproef onder 10.778 vrouwen uit Nederland, uitgevoerd door VOMO, een organisatie voor seksuele ontwikkeling[1].

Volgens de ondervraagde vrouwen zouden ze daar niet alleen een betere bedpartner aan overhouden. Maar bevordert seksuele training ook de gezondheid van hun partners en lost het seksuele problemen op zoals pornoverslaving en impotentie.

erotiek

Meervoudig orgasme voor mannen
In de oude cultuur van China en Zuid-Amerika was seksuele training normaal volgens Amsterdammers Marleen Janssen en Jos Goossens, initiatiefnemers van het onderzoek en auteurs van het boek Alleen voor Mannen dat is uitgebracht.

Hierin geven ze taoïstische liefdesgeheimen uit Azië prijs. Waaronder het meervoudig orgasme voor mannen. “Dit is een nieuw orgasme in de Westerse cultuur”, aldus Goossens. “Dat leidt tot liefdevolle seksualiteit, een betere gezondheid en meer energie”.

Seksuele voorlichting
Op Nederlandse scholen is seksuele voorlichting ontoereikend volgens de auteurs. “Laten zien hoe je een condoom over een banaan trekt is onvoldoende. Jongeren hebben meer baat bij open gesprekken over hoe je seksualiteit kan ontwikkelen. Maar ook over grenzen stellen, zelfbeminning en seksueel trauma. Deze openheid is hard nodig, want onze seksuele cultuur is er de laatste jaren niet beschaafder op geworden”.

Alleen voor mannen, Marleen Janssen, Jos GoossensKoop bij bol.com

Westerse mannen zijn volgens Goossens en Janssen overigens geen slechtere bedpartners dan Chinezen of Zuid-Amerikanen. De oude seksuele wijsheden zijn ook in hun huidige cultuur in de vergetelheid geraakt.

[1] De steekproef is gedaan onder vrouwen tussen de 35 en 75 jaar, lezeressen van het online magazine vallei-orgasme.nl.

Plaats een reactie