Mannen hebben 20 procent meer kans op kanker

Mannen hebben 20 procent meer kans om kanker te krijgen dan vrouwen. Verschillen in leefstijl spelen hierbij een belangrijke rol. Op veel risicofactoren voor kanker scoren mannen namelijk slechter dan vrouwen. Zo roken en drinken mannen meer dan vrouwen, hebben ze een ongezonder voedingspatroon met meer rood en bewerkt vlees en suikerrijke frisdranken, en kampen ze vaker met overgewicht.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil mannen bewust maken van de relatie tussen voeding, leefstijl en kanker. Daarom lanceert het kankerpreventie fonds vandaag de Gezondheidsgids voor mannen. De gids geeft mannen aanbevelingen over hoe zij hun risico op kanker kunnen verlagen.

Dr. Rachel Thompson, wetenschappelijk adviseur voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: “Veel ziektes komen vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Dit wordt vaak als een vaststaand feit aangenomen. Maar alhoewel er een aantal biologische redenen voor het verschil zijn, willen wij mensen erop wijzen dat de hogere cijfers bij mannen niet onvermijdelijk zijn. Simpele, weloverwogen veranderingen in voeding en leefstijl, zoals het eten van meer groente en fruit, het drinken van minder alcohol en het behouden van een gezond gewicht, kunnen duizenden gevallen van kanker voorkomen.”

De Gezondheidsgids voor mannen bevat informatie over risicofactoren voor kanker, veel voorkomende vormen van kanker bij mannen en geeft praktische adviezen over het maken van gezonde keuzes, inclusief tips om meer te bewegen.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds geeft een gratis exemplaar van de Gezondheidsgids voor mannen weg aan de eerste 100 mensen die bellen naar 020-3449595. De gids is ook te downloaden via www.wereldkankeronderzoekfonds.nl.

Plaats een reactie