Mannelijke maagden geholpen door intimiteitscoach

KRO De Wandeling opent het nieuwe seizoen op vrijdag 9 september 2011 op een nieuw tijdstip (om 19.50 uur op Nederland 2!) én met uitdagende gasten. Carla is intimiteitscoach. Ze helpt mannelijke maagden op het pad van de liefde.

KRO De Wandeling, vrijdag 9 september 2011 om 19.50 uur bij de KRO op Nederland 2 (let op: nieuw tijdstip!)

“Mensen die niet kunnen omgaan met intimiteit zitten gevangen in zichzelf. Ze hebben een groot verlangen en een stil verdriet.” In Nederland is twee procent van de mensen boven de 30 jaar nog maagd. Zo ook Henk. Hij is 46 jaar en had, tot hij bij Carla kwam, nog nooit een naakte vrouw aangeraakt. Presentatrice Hella van der Wijst praat ook met hem over hoe het is om op deze leeftijd nog maagd te zijn.

Carla groeit op in een streng christelijk gezin. Praten over seks is not done, maar ze kan haar nieuwsgierigheid niet onderdrukken. Ze geniet in het geheim van haar seksualiteit. Na haar huwelijk op haar 38ste verdiept ze zich in liefde en seksualiteit en volgt allerlei trainingen. “Ik zag hoeveel ellende er was op het gebied van seksualiteit. Sommige mensen vonden het al moeilijk om aangeraakt te worden aan hun voet, laat staan hun lijf. Ik vond dat ongelofelijk; ik had seks altijd leuk gevonden. Het idee groeide dat ik anderen misschien kon helpen.”

Carla begint als intimiteitscoach. Ze helpt (mannelijke) maagden met hun seksualiteit. “Mannen die ik coach hebben angst om vrij te zijn. Het zijn mannen die geen ervaring hebben met vrouwen, vaak omdat ze te verlegen zijn. Deze mensen hebben gewoon goede banen en huizen, maar dragen een groot geheim met zich mee. De eerste keer dat ze bij mij komen, begin ik met het wassen van hun voeten. Dan kunnen soms de tranen al over de wangen lopen. Ze zijn wel aangeraakt als baby, maar niet als volwassene door een vrouw. De meeste mannen die als maagd bij mij komen zijn eind dertig. Die mannen schamen zich te pletter voor hun geheim. Ze leven niet echt.”

Henk kwam begin dit jaar voor het eerst bij Carla: “Ik heb het wel geprobeerd bij vrouwen, maar dat was dan een korte vriendschap. Ik voelde een kloof bij de vrouwen die ik datete, met al hun ervaring. Bij Carla kon ik rustig fouten maken, zonder af te gaan. Ik heb geleerd om mezelf meer bloot te geven, letterlijk en figuurlijk. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.”

Het werk als coach geeft Carla veel vervulling. “Seksualiteit is een bron van levenslust. Mijn werk is om de mannen die bij me komen weer te laten bloeien. Het geeft me een vervuld gevoel als een man de deur uit gaat met twinkels in zijn ogen en ervoor gaat. Gaat leven!” Of de training van Carla er ook toe heeft geleid dat Henk geen maagd meer is, kunt u horen in de uitzending.

Hella van der Wijst gaat wekelijks op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. Daarbij doorkruist ze wandelend de mooiste natuurgebieden.

KRO De Wandeling, vrijdag 9 september om 19.50 uur bij de KRO op Nederland 2 (let op: nieuw tijdstip!)

NB: KRO De Wandeling wordt wekelijks om 19.25 uur voorafgegaan door KRO’s Goudmijn een programma waarin bijzondere waargebeurde verhalen centraal staan. Zo brengt de KRO vrijdagavond een uur lang bijzondere verhalen van gewone mensen.

Plaats een reactie