Managers kunnen medewerkers aanmoedigen

Leiderschap, leren en het uitwisselen van kennis en ideeën voor sociale netwerken: al deze factoren dragen bij aan het vermogen van een organisatie om te profiteren van haar innovatievermogen. In zijn proefschrift Idea Management: Perspectives from Leadership, Learning, and Network Theory verkent Dirk Deichmann de juiste voorwaarden voor werknemers om voortdurend met ideeën van goede kwaliteit naar voren te komen. Deichmann promoveert vrijdag 3 februari 2012 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Deichmann onderzocht de beheerprogramma’s van ideeën van drie multinationals. Mensen van wie ideeën eerder werden afgewezen, hebben vaker de neiging met nieuwe ideeën te komen. Echter, alleen werknemers die al met succes nieuwe ideeën hebben ontwikkeld, verbeteren hun ideeënontwikkeling of tonen een constante kwaliteit in hun volgende suggesties, aldus de promovendus. Deichmann vond ook dat managers hun werknemers kunnen aanmoedigen meer ideeën naar voren te brengen door hun leiderschapsstijl en door altijd vanuit het bedrijf te denken.

Hoe meer werknemers zijn verbonden met de organisatie hoe meer tijd die mensen investeren in het ontwikkelen van een idee. Deichmann stelt daarbij dat sociale netwerkstructuren dynamisch groeien van het ene idee naar het andere. Vooral sterke banden en een hogere schaalgrootte van het netwerk hebben invloed op de kwaliteit van de ideeën. Ook omgekeerd is dit het geval.

De onderzoeken laten zien hoe uitvinders kennis uitwisselen, elkaars deskundigheid opbouwen en ervaringen doornemen. Dan doen zij door middel van leiderschap, leren en sociale netwerken. Ook blijkt hoe uitvinders gemotiveerd kunnen worden om constant ideeën te genereren waarmee de organisatie zich kan ontwikkelen.

ERIM
Het PhD-onderzoeksproject van Dirk Deichmann is verricht binnen het Erasmus Doctoral Programme in Business & Management, dat georganiseerd wordt door ERIM, Het Erasmus Research Institute of Management. ERIM is het gezamenlijke onderzoeksinstituut van de Rotterdam School of Management (RSM) en de Erasmus School of Economics (ESE) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Over Dirk Deichmann
Dirk Deichmann (Duitsland, 1981) studeerde bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Voordat hij daar cum laude afstudeerde in 2005 werd hij geselecteerd voor een uitwisselingssemester aan de Western University of Sydney in Australië. In hetzelfde jaar begon hij met het pre-Master programma in International Business Administration aan RSM waar hij in 2007 ook zijn Master titel haalde – wederom cum laude met een specialisatie in Innovation Management. Als onderdeel van zijn studie bracht Dirk een uitwisselingssemester door in het MBA-programma van Nanyang Technological University in Singapore. Daarna schreef hij zich in 2007 in als PhD-kandidaat binnen de vakgroep Management of Technology and Innovation aan RSM.

Plaats een reactie