Mammapoli Slotervaartziekenhuis van maandag tot en met vrijdag geopend in oktober.

Het mammateam in het Slotervaart ziekenhuis is dit jaar uitgebreid. Ons team van gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen biedt optimale zorg voor de vrouw met een borstafwijking volgens de meest recente richtlijnen van de beroepsverenigingen.

Er zijn gewoonlijk twee mammadiagnostiekdagen per week waardoor vrouwen sowieso snel naar ons toe kunnen. Wij vinden dat een vrouw met onzekerheid over haar borst snel geholpen moet worden. Mede daarom is deze maand de poli vijf dagen per week geopend en kunt u zonder afspraak langskomen voor advies, maar ook voor diagnostiek van een borst afwijking.

Als u met een borst afwijking op de Mammapoli komt, ziet u eerst de mammachirurg. Vervolgens wordt eventueel alle diagnostiek, zoals mammogram, echo en punctie van de afwijking gedaan, zodat de uitslag in principe binnen één dag bekend is. Zo hoeft u niet in spanning dagen op een antwoord te wachten over wat er met u aan de hand is.

Wij hebben geen wachtlijst voor de operatie. De operatie datum kan in overleg met u binnen twee weken gepland worden.

Oncoplastische operatie en reconstructie

De nieuwste operatiemethodes zijn dit jaar in het Slotervaartziekenhuis ingevoerd en worden met succes en naar tevredenheid van de patiënten uitgevoerd. Als u in aanmerking komt voor een ingrijpende mammaoperatie, kunt u altijd de plastisch chirurg spreken.

Een onmiddellijke reconstructie van de borst met prothese en ook zogenaamde oncoplastische operaties (het gecombineerd weghalen van het gezwel en cosmetisch herstel van een mooie borstvorm) voeren de mammachirurg en de plastisch chirurg dan ook gezamenlijk uit, zodat u een optimaal oncologisch (gericht op genezing) maar ook een optimaal cosmetisch (wat betreft uiterlijk) resultaat kan verwachten .

Persoonlijke begeleiding

In het Slotervaartziekenhuis krijgt u altijd persoonlijke begeleiding. U ziet één mammachirurg op de poli: voor de operatie en ook daarna voor de nazorg. U zult nooit door een voor u onbekende dokter geopereerd worden. Als tweede aanspreekpunt staat tevens altijd onze mammacare-verpleegkundige klaar voor vragen.

De voortreffelijke nazorg in het Slotervaartziekenhuis van vrouwen die borstkanker hebben gehad, is bij specialisten uit de hele regio bekend. Ons fysiotherapieteam is zeer ervaren in het behandelen van o.a. lymfoedeem (waarbij hydrotherapie een mogelijkheid is) en begeleiden, samen met onze medisch psychologen, vrouwen uit alle ziekenhuizen uit de regio individueel of in hun revalidatiegroep.

Van begin tot eind

Wij verzekeren u dat het mammateam van het Slotervaartziekenhuis u kan begeleiden in alle aspecten van de zorg rondom borstkanker.

Tijdens de borstkankermaand, van maandag 4 oktober tot en met vrijdag 29 oktober, kunt u zonder afspraak iedere werkdag tussen 8.30 uur en 15.00 uur ninnenlopen op de Mammapoli. Wij staan voor u klaar!

Contact
U kunt bellen naar de “Mammafoon” of naar de Mammapoli, bereikbaar op alle werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.
– Mammafoon: 020 – 512 5006
– Mammapoli: 020 – 512 5103 / 5132

Plaats een reactie